Visszaszívja az erkölcstanos javaslatot a szülők egyesületének elnöke

2013. február 20. 22:05

Visszavonta az erkölcstan oktatásáról szóló ajánlást Keszei Sándor, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

2013. február 20. 22:05

A MSZOE állásfoglalásában azt javasolta, hogy az erkölcstan tantárgy oktatására csak erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni. Keszei Sándor az interjú elején azt is elmondta, hogy az általuk megfogalmazott kritériumoknak ő sem felel meg, így ő sem taníthatna erkölcstant.

Megjegyezte továbbá, hogy nem érti a felháborodást, ugyanis – mint kiemelte – állásfoglalásukat jogszabályok alapján, illetve a hozzájuk érkezett szülői panaszok alapján állították össze. Példaként kiemelte, hogy a család meghatározásához a családvédelmi törvényt vették alapul, amely szerint család csak az, amelyben egy férfi és egy nő házasságból született gyermek van. A szülői panaszok között pedig volt olyan, amelyben azt kifogásolták, hogy az iskolaigazgató szexfilmet néz.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: az utóbbi időben gyakori téma, hogy a gyermekek ne nézzenek olyan tartalmakat, amelyek nem illenek életkorukhoz. A MSZOE elnöke a műsorban többször is hangsúlyozta: a feddhetetlenséget igazoló kérdőív – amelynek alapján eldöntenék, melyik pedagógus alkalmas az erkölcstan oktatására – a pedagógusokat védené meg az esetleges szülői kifogásoktól, támadásoktól. Mint kiemelte, állásfoglalásuk csak egy ajánlás, amelyet azzal küldtek el a minisztériumnak, hogy döntsenek róla.

Az interjú végén Keszei Sándor váratlanul azt mondta: „nagyot hibáztunk és visszaszívjuk az egészet”. Megjegyezte ugyan, hogy többen támogatták az általuk megfogalmazottakat, de – mint mondta – a műsorban felhozott érvek és a sajtóvélemények hatására visszavonja az egyesület állásfoglalását. Azt mondta: „az erkölcstan oktatása különleges dolog a magyar közoktatásban, az első generációt most építjük föl, és se a rendelet nem jó, se a kerettanterv nem jó arra, hogy ez hiteles legyen”.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2013. február 21. 08:36
Mégis, ki ez a keszei? Kit érdekel, hogy mit mond, vagy nem mond?
orbán(c)
2013. február 21. 07:37
Aki látta ezt az gondolkodjon el jó mélyen hová süllyedt ez az ország.
shermes hollock
2013. február 20. 23:21
1. Erdekes, hogy meddig hazudozott - mert bar tagadasnak mondjak, az hazugsag volt - a csaladi allapotarol 2. Mifele szedett-vedett egy egyesulet ez, ha egyetlen tagja egy riport kozben "visszaszivja" (mar ennek a szonak a hasznalata is egy "magas" szinvonalat feltetelez) korabbi javaslatukat/allasfoglalasukat 3. Mint ahogy a keszei az interju soran az elso kerdesre, ugy barmely tanar tagadhat/bizonygathat barmilyen allitast. Ennel a joembernel is csak azert bujt ki a szog a zsakbol, mert ismetelten feltettek a kerdest. Ez utobbi amugy eleg kinos, hiszen nem csak "nem erkolcsos", mivel elvalt, de meg hazudott is, sot, es ez teszi fel az i-re a pontot, a tagadassal eppen az erkolcsosseg latszatat akarta kelteni. Ez minimum duplan bun.
trespass
2013. február 20. 22:50
"A szülői panaszok között pedig volt olyan, amelyben azt kifogásolták, hogy az iskolaigazgató szexfilmet néz." Ha ezt mondta, akkor teljesen alkalmatlan a feladatra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!