Keddtől újra lesz áram Szabolcsban

2013. március 18. 17:33

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a még áram nélkül lévő 14 ezer ügyfél 90 százalékát éjfélre visszakapcsolják a hálózatba, miközben Észak-Magyarországon ideiglenesen már vasárnap este helyreállt az áramszolgáltatás.

2013. március 18. 17:33

Boross Norbert, az Elmű-Émász cégcsoport kommunikációs igazgatója elmondta, hogy 1987 óta nem volt ekkora kár Észak-Magyarországon. Több mint 100 oszlop dőlt ki, és több száz kilométer vezetéket kell kicserélni. A vasárnap esti helyreállítás csak ideiglenes, azt még véglegesíteni kell – tette hozzá a kommunikációs igazgató, aki a károk és a költségek becslésére nem vállalkozott. Azt viszont elmondta, hogy helikoptert és honvédségi lánctalpas járműveket kellett bérelniük, és több helyen – szintén bérelt – aggregátorokkal adtak ideiglenesen áramot. A költségek nagyobb része így a bérleti díjakból és a munkadíjakból adódik.

Egyházi Nikoletta, az E.On Hungária Zrt. szóvivője több száz millió forintra becsülte a szabolcsi károkat. Ott 220 oszlop dőlt ki, illetve tört el, és több mint 5 ezer kilométer hosszú hálózatot jártak be a szakemberek. Jelenleg 14 ezer ügyfelüknél nincs áram, de éjfélre ezek 90 százalékánál helyreáll a szolgáltatás.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy aki leszakadt elektromos vezetékkel találkozik, ne nyúljon hozzá. Elmondta azt is, hogy a cége területén is megjelentek a kábeltolvajok, eddig 500 méter nagyfeszültségű kábelt loptak el.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. március 18. 19:37
Szabolcsa áram? Hát hol lesz ott új stadion? Sehol? Akkor meg meg minek!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!