Három százalék alatt lesz az idei költségvetési hiány

2013. március 26. 16:56

Az MNB legújabb jelentése szerint 3 százalék alatt alakulhat az idei költségvetési hiány.

2013. március 26. 16:56

A Monetáris Tanács közleménye szerint a költségvetési hiány 2012-ben és 2013-ban is a költségvetési törvénnyel összhangban, 3 százalék alatt alakulhat. Az mfor.hu szerint a változás valószínűleg nem független attól, hogy Matolcsy lett az új elnök, hiszen volt nemzetgazdasági miniszterként nagy hatást gyakorolhatott a döntésre. Mivel az ő vezetésével készült el az idei költségvetés, ezért az mfor.hu szerint könnyen előfordulhat, hogy nem a költségvetés januári és februári publikus számai támasztják alá a csökkenést, hanem inkább Matolcsy meggyőzőképessége állhat a pozitív változás háttérben.

Az első Matolcsy elnöksége alatt kiadott jelentés többi része nem okozott nagy meglepetést; bár a további jegybanki csökkentés csak akkor lehetséges, hogy ha a középtávú inflációs nyomás mérsékelt marad, és a pénzügyi piaci környezetet övező bizonytalanság csökken.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. március 27. 08:43
Mindaddig 3 % alatt marad a hiány, amíg az EU meg nem szünteti a túlzott deficit eljárást. És azt kell mondanom, hogy a kormánynak ebben igaza van. Az más kérddés hogy jól csinálja-e amit csinál, de a cél helyes. Ahogy megszűnik az eljárás, másnaptól 6-7 % lesz a hiány. Orbánt szorítja az idő. Ha kell tartani a 3%-ot, akkor nem futja választási osztogatás - fosztogatásra. Az pedig nagyot ártana a nemzeti ügyeknek!
G. Pantyelejevics
2013. március 26. 19:35
7 %-os növekedés. 7 %-os növekedés. 7 %-os növekedés. Megmaradt naris pártzombik! Rágcsáljátok csak ezt! Aztán, ha mer valamelyik, tegyen már egyszer tétet Matolcsy számaira! :P
Viktus
2013. március 26. 18:56
SIKER! Itt az egyik stabil alap : Vastagbőr megosztott egy hivatkozást. 32 perce Még több államosítást! Még több államosítást! Még több államosítást! Kínos kudarc a Nemzeti Mobilfizetés első akciója nol.hu Online sajtótájékoztatót ígért a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., ehelyett az újságírók csak egy háromperces YouTube videót és egy működésképtelen chat-et kaptak. http://nol.hu/gazdasag/kinos_kudarc_a_nemzeti_mobilfizetes_elso_akcioja Várhatóan a útdíj rendszer is hasonlóan szuper lesz.
gebasz
2013. március 26. 18:45
miért nem hazudnak rögtön 2%-os hiányt és 7%-os gazdasági növekedést ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!