Mit kíván a magyar nemzet?

2013. március 14. 12:50

Nem vagyunk hajlandóak politikai nézeteink miatt bűnhődni csupán azért, mert egy parlamenti kétharmad úgy gondolja.

2013. március 14. 12:50
Nagypál Anikó

„Ma nem csak a katonáink vannak külföldön, hanem lassan minden ismerősünk, pedig nem viszik őket. Mennek maguktól, és nem lehet őket hibáztatni érte. Az elmúlt három évben többen mentek el Magyarországról, mint '56-ban, mi viszont nem azért akarunk elutazni, mert muszáj, mert már nem tudunk itt életben maradni, hanem azért, hogy világot lássunk, és tapasztalatokat szerezzünk, de utána jó érzéssel hazajöhessünk, mert itt vagyunk otthon. Nem csak maradni nem akarunk kényszerűségből, de menni se.

Nem vagyunk hajlandóak politikai nézeteink miatt bűnhődni csupán azért, mert egy parlamenti kétharmad úgy gondolja. Nem akarunk koncepciós pereket. Békésen, de határozottan állunk ki a jogainkért, és nem fogunk meghátrálni minden megfélemlítés ellenére sem, mert változást akarunk, és azt ki is fogjuk kényszeríteni.

Uniót akarunk, de egész Európával. Büszke magyarok akarunk lenni, nem szánalom tárgyai vagy elrettentő példa. Nem leszünk bevándorlók, a nemzetközi eszmecseréknek alanyai és nem tárgyai akarunk lenni. Nem elszigetelődni akarunk, hanem nyitni, mert nem félünk a külvilágtól, mert képesek vagyunk átérezni az átalakuló-globalizálódó világ kihívásait, és meg tudjuk állni helyünket a versenyben. Az ország vezetőitől pedig elvárjuk, hogy ne akadályozzanak ebben, hanem segítsenek.”

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2013. március 14. 15:56
"Az elmúlt három évben többen mentek el Magyarországról, mint '56-ban" Sőt! '56-ban is Orbán miatt mentek el, mert előre tudták, hogy egyszer milyen diktatúra lesz!!! :)
CzudarMiska
2013. március 14. 15:30
nem félünk a külvilágtól, mert képesek vagyunk átérezni az átalakuló-globalizálódó világ kihívásait, és meg tudjuk állni helyünket a versenyben. Az ország vezetőitől pedig elvárjuk, hogy ne akadályozzanak ebben, hanem segítsenek.” Az ország népének jobbik fele segít. Menjetek és minnél előbb. A szerkesztőség minden tagja.
kjkj945
2013. március 14. 15:21
Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését. agypá ancsa ez hun van??????
racer
2013. március 14. 15:11
Ancsa drága, a románok és lengyelek is patás miatt mentek el (a csehekkel együtt), vagy csak amiatt mert a jóléti különbségeket ezek a szegény országok nem bírják kiegyensúlyozni? Tessék szíves gondolkodni! Ezt "havas tanárúr" főiskoláján szerezett, kommunikáció szakos diplomával sem tiltják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!