Német közmédia: Orbán befolyásolná a külföldi újságírók munkáját

2013. március 23. 14:48

Az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató társaság tagesschau.de című hírportálja az ARD és a ZDF közszolgálati műsorszolgáltató Kika nevű közös, gyermekeknek szóló televíziójának Magyarországgal foglalkozó híradós műsorszámával kapcsolatban közölt beszámolót.

2013. március 23. 14:48

Az „Orbán »agymosással« vádolja a Kika-híradót” című beszámolóban a szerző, Stephan Ozsváth ismertette egyebek között a magyar kormány által kifogásolt műsorszám tartalmát és idézte az Orbán Viktorral a Kossuth Rádióban pénteken sugárzott interjú vonatkozó részletét, majd megjegyezte: Magyarországon már 550 „politikailag kellemetlen” szerkesztőt bocsátottak el a közszolgálati médiától, és „bizonyíthatóan hamisítottak” televíziós beszámolókat. Az Orbán-kormány azonban „nemcsak a saját újságíróit szeretné ellenőrizni, hanem a külföldi arculat is fontos számára”. Stephan Ozsváth hozzátette: a kormány „megpróbálja befolyásolni a külföldi újságírók munkáját”.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2013. augusztus 11. 22:05
Antall idején Csurka kézivezérlés alatt tartotta a közmédiát. Emlékezz, Csúcs László a rádiót és Nahlik a tévét. A kommunisták kezében most összpontosul a média. A jelenlegi kormányban alig van olyan, aki nem a kádárrendszer privilegizált komcsija volt.
Obulus
2013. augusztus 11. 22:05
A jól hangzó hazugságot könnyebb elhinni, mint a kevésbé jó igazságot. Engem leginkább az döbbentet t meg, hogy Orbán nyíltan elárulta magáról, hogy nem demokrata és fogalma sincs a demokráciáról. Azt nyilatkozta a rádióban, hogy " Magyarországon ez elképzelhetetlen lenne, hogy a gyerekeket politikai agymosásnak vessék alá. Ha nálunk ilyen történne, akkor mindenki repülne. " A második mondat az érdekes. Demokráciában, ahol szólás és véleményszabadság van, politikus nem szólhat bele a közszolgálati médiumok személyzeti összetételébe. Magyarul, senkit nem rúgathat ki!
antioxi
2013. június 28. 23:08
Várom, hogy a németek mikor lázadnak fel a liberális agymosás és multikulti ellen. 1946-ban az amerikaiak meglepődve tapasztalták, hogy a németek nagy többségben még mindig Hitler hivei. Ekkor amerikai "liberális" tömeg-pszichologusok nagy számban lepték el Németországot. Átalakitották a német oktatást, a médiát, stb.. Az eredmény mára láthatóan beérett.
antioxi
2013. június 28. 23:08
Beszarás, Ozsváth is zsidó. (Mikor fogynak már el végleg?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!