Együtt–PM: Mondják le az állampolgárok a kormány tájékoztató leveleit!

2013. április 20. 14:20

A kormány tájékoztató leveleinek lemondására szólít fel az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség – közölte Simándi Szelim, az Együtt 2014 mozgalom egyik alapítója, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) elnökségi tagja szombaton Budapesten.

2013. április 20. 14:20

Simándi Szelim elmondta, az ellenzéki tömörülés három módot javasol az állampolgároknak a levelek lemondására. Személyesen a lakhely vagy tartózkodási hely szerinti okmányirodában vagy járási hivatalban lehet letiltani a levél kézbesítéséhez szükséges adatokat. Ez internetes ügyfélkapun keresztül is megtehető. A harmadik lehetőség az, hogy aki nem kíván tájékoztató levelet kapni, levelet ír a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának – sorolta.

A Milla elnökségi tagja elmondta, hogy mintalevelet készítettek, amelyet közzétesznek a nemtetszikarendszer.blog.hu oldalon. Ha mégis érkezne levél olyanokhoz, akik azt előzetesen lemondták, akkor „száz százalék, hogy csakis jogellenesen tehette a kormány” – fogalmazott Simándi Szelim. „A kormánypropaganda arról akarja meggyőzni az állampolgárokat, hogy az ország jobban teljesít. Nem értünk egyet azzal, hogy levélben győzködje a kormány az állampolgárokat a maga igazáról, főleg, hogy nincs is igaza” – jelentette ki Simándi Szelim, aki saját lemondó levelét a sajtótájékoztató után újságírók jelenlétében bedobta egy postaládába.

Kérdésre válaszolva a Milla elnökségi tagja elmondta, pénteken a Haza és Haladás Alapítvány nyilvánosságra hozott minden adatot az egymillió forint feletti összegű támogatásairól. Simándi Szelim nem feltételezi, hogy a részben állami tulajdonú Molon kívül más állami érdekeltségű vállalattól kapott volna támogatást az alapítvány.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2013. április 21. 08:51
Szelim effendi. "A törökkel nem levelezünk" - mondta Dobó István. Ehhez tartsd magad szarházi.
kjkj945
2013. április 20. 20:17
Látszik, hogy az együttt meg a pamacs nem érti a nagypolitikát. Nekem szerencsém volt. Jezsuitáktól kirúgott tanáraim megmagyarázták -- az ellenfél ismérveit jobban kell ismerni, mint a sajátomat, csak igy lehet a vita során a padlóba döngölni. Ezért tanították a kispapoknak a marxizmus-leninizmust magasabb szinten, mint a pártagok tanárai!!! Tehát ha csak az epampam ismérveit ismerik meg a szimpatizánsai, akkor biztos, hogy az ormány szimpatizánsai a vita során lemossák őket.
Magyargyerek 2.0
2013. április 20. 19:51
Ismerem ezt a srácot, de úgy látszik kezd elgurulni a gyógyszere a nagy demokrataságtól. Kár érte, amúgy értelmes gyerek. Jó lenne, ha olyan lenne az első magyar félvér politikus, akikre büszkék is lehetünk.
tóth mária
2013. április 20. 16:33
Ki ez a félnótás Szelim? Ha nem magyar, otthon ossza az észt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!