MSZP: Rogán szomszédja önkormányzati helyiségben nyitna trafikot

2013. május 29. 12:53

Az MSZP arra szólítja fel Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármestert, hogy ne írja alá szomszédja üzlettársával a szerződést három, kerületi üzlethelyiség bérbe adására.

2013. május 29. 12:53

Pásztor Tibor kerületi szocialista frakcióvezető szerdai sajtótájékoztatóján egy bizottsági döntésre hívta fel a figyelmet, amelynek értelmében Krskó Tibor, a Hamu és Gyémánt cégcsoport társtulajdonosa nyerte le három, önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát. Hozzátette: Krskó Tibor és üzlettársa, Csetényi Csaba – aki a fideszes polgármester és országgyűlési frakcióvezető szomszédja – így nemcsak hogy kilenc trafikot üzemeltethet a Belváros 13 dohányboltjából, de ebből hármat önkormányzati helyiségekben. Felhívta a figyelmet arra, hogy a frekventált helyen lévő helyiségeket igen kedvező bérleti díjjal kapnák meg a Tulajdonosi és Elidegenítési Bizottság keddi döntése értelmében. A Ferenciek terén lévő 150 négyzetméteres helyiséget például havi 320 ezer forintos bérleti díjat fizetnének – tudatta.

Közölte azt is: a Hercegprímás utcában lévő másik ingatlant annak ellenére bérelheti ki Krskó Tibor, hogy arra a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága is pályázott – közölte. Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint a kormány mintegy 40 ezer család megélhetését tette tönkre a trafikpályázatokkal, és közölte azt is: számos bizonyíték van arra, hogy a koncessziókat a párthoz közeli embereknek vagy családtagjaiknak adták. Úgy fogalmazott: a Fidesz legmagasabb szintjéig vezetnek „a trafikmutyi szálai”, hiszen nemcsak Orbán Viktor miniszterelnök korábbi és jelenlegi frakcióvezetőjéről derül ki, hogy érintett az ügyben, hanem magáról a kormányfőről is. Közölte: Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor szomszédjának tíz alvállalkozója nyert koncessziót, szerte az országban.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. május 29. 13:28
rogántóni, a lólábat azért jobban el kellett volna dugni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!