Pert vesztett Laborc az UD-ügyben

2013. május 14. 18:43

Jogerősen személyiségi jogi pert vesztett Laborc Sándor volt titkosszolgálati vezető az UD Zrt.-vel szemben a Fővárosi Ítélőtáblán kedden – közölte Futó Barnabás ügyvéd, a biztonsági cég jogi képviselője.

2013. május 14. 18:43
A döntés szerint 2008 szeptemberében az UD Zrt.-ügy kirobbanásakor a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) akkori vezetője olyan tartalmú sajtónyilatkozatot tett, amely szerint a céghez köthető egyes bűncselekmények elkövetése, ám ezt az állítását a tábornok a per során nem tudta bizonyítani.
 
A tábla a kedden helybenhagyott és jogerőre emelt ítéletben megállapította a személyiségi jogi jogsértést, ugyanakkor a kétmilliós kártérítési igényt azzal utasította el, hogy az UD Zrt. és az NBH jogutódja, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) már megállapodott a kártérítésről. Abban a kártérítési perben megegyezés született a cég és az állam között, és a Belügyminisztérium egy évvel ezelőtt azt a tájékoztatást adta, hogy több mint negyedmilliárd forintot fizet az UD Zrt.-nek, amely egyébként 1,8 milliárdot követelt azért, mert álláspontja szerint folyamatos lejárató kampány folyt ellenük, amelyben valótlan információk kerültek nyilvánosságra, és az NBH, illetve a magyar állam olyan közléseket tett, amelyek alkalmasak voltak a cég társadalmi értékelésének hátrányos befolyásolására.
 
Az UD Zrt. ügyében Laborc Sándor tett feljelentést a Gyurcsány-kormány időszakában, 2008 őszén lőfegyverrel visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. május 15. 06:22
Ez nagyon bájos,az állam önként fizet a fidesz korábbi magán-titkosszolgálatának!!Gratula!
incze
2013. május 15. 01:31
Tulajdonképpen mi tetszik azoknak, akiknek tetszik a hír azon, hogy egy elég bűzös maffiaközpont (lehallgató, behajtó és verőlegénycég szagos politikai kapcsolatokkal) "személyiségi jogi" pert nyert?
ballada
2013. május 15. 01:05
Szocik rögtön trafikoznak mihelyt a portik-laborc mutyi ügy szóba jön.
ballada
2013. május 15. 01:02
Laborc mivel pert vesztett őt illeti meg az összes perköltség kifizetése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!