Alkotmánybíróság elé küldené az infotörvényt az LMP

2013. június 24. 14:43

Az LMP arra kéri Szabó Máté ombudsmant, hogy kezdeményezze az infotörvény módosításának alkotmányossági felülvizsgálatát.

2013. június 24. 14:43

Schiffer András, az LMP társelnöke sajtótájékoztatóján elmondta: Áder János köztársasági elnök május elején megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a közérdekű adatközlést újraszabályozó törvényt. Az államfő szerint az információs önrendelkezési jogról szóló úgynevezett infotörvény április 30-án elfogadott módosítása a közérdekű adatok megismerése tekintetében jogalkalmazási nehézséget okozhat. A parlament június 11-én az államfő észrevételeinek figyelembevételével ismét elfogadta a jogszabályt.

Az LMP társelnöke viszont úgy látja, hogy a jogszabály alapján az adatkezelő a jövőben „gyakorlatilag parttalanul” megtagadhatja az adatkérések teljesítését. A párt álláspontja szerint a szöveg alkotmányellenes, ezért az ombudsmanhoz fordulnak annak érdekében, hogy kezdeményezze a jogszabály alkotmányossági felülvizsgálatát – jelentette ki.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. június 24. 16:18
Unalmas már az ellenzék okvetetlenkedése - lassan már ha egy kormánytag kimegy a WC-re, azt is előveszik, indokolt e.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!