Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Az MSZP ellenzi a PSZÁF és az MNB tervezett összevonását

2013. június 10. 13:22

Az MSZP véleménye szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) tervezett összevonása, illetve az előbbi szervezet jogutód nélküli megszüntetése „otromba centralizációs szándék” – jelentette ki hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Józsa István.

2013. június 10. 13:22

A frakcióvezető-helyettes példa nélkülinek és a „felelőtlenség minősített esetének” nevezte az erről szóló, a kormány által a múlt héten benyújtott törvényjavaslatot. Ha elfogadják az indítványt, annak nyomán a stabilitás szempontjából megengedhetetlen káosz alakulhat ki – mondta.

Matolcsy György mind szakmai, mind etikai alkalmatlan egy ilyen összevont szervezet vezetésére – tette hozzá. A jegybankelnök tevőleges részese volt annak, hogy a 2010-es kormányváltás óta a forint árfolyama folyamatosan romlik és annak is, hogy „elszabadult az infláció”. A legújabb számok eközben azt mutatják, hogy csökkennek a Magyar Nemzeti Bank tartalékai – mondta Józsa István. Hozzátette: a pénzügyi szakterület a bizalomra épül, de „Matolcsy Györgynek ambivalens a viszonya a magántulajdon szentségéhez”.

Végül elmondta: a szocialisták nem tartanak kizártnak egy ilyen összevonást, de azt komoly szakmai egyeztetésnek kell megelőznie.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. június 11. 01:10
Ez a hajhúzogatós kőbunkó tirpák (Józsa) még nem mondott le?!
nyugalmazott tanár
2013. június 10. 15:55
Az MSZP véleménye szerint... Kit érdekel?
várúr
2013. június 10. 15:38
Szocialisták és a magántulajdon szentsége... Anyám borogass. Az összevonásról: egy túlfizetett hivatallal kevesebb. Eszembe jut a "kormányzati negyedre" egyetlen kapavágás nélkül elköltött 11 milliárd. Eszembe jut a marxista egyetem egyik vezetője, Rytkó Emília, a komcsik "alternatív választási bizottsága" frissen felkért elnöke. Eszembe jut Józsa, korábban XI, ker. vérkomcsi önkormányzati képviselő. És így tovább.
ördöngös pepecselés
2013. június 10. 14:28
Józsa István süket? leszarja Mesterházy árvízcsendjét? vagy eddig bírta idegekkel? "az előbbi szervezet jogutód nélküli megszüntetése" kádertemetőként kéne üzemeltetni ? "komoly szakmai egyeztetésnek kell megelőznie" elvtársi vacsora a konc szétosztásáról MSZP stílusban? elmúltak ezek az idők Józsa elvtárs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!