Jáksónak felelnie kell a „szánalmas hulladék”-ért

2013. június 19. 16:36

A jogerős ítélet szerint Jáksó László írásából rá lehetett ismerni Bogád Zoltánra, akit többek között „szánalmas hulladék”-nak és „szellemi sérült”-nek nevezett a Vasárnapi Hírekben közölt cikkben.

2013. június 19. 16:36
mandiner .

Keddi ítéletében a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla Bogád Zoltán és Bogád Antal felperesek fellebbezésének helyt adva megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék korábbi, Pataki Árpád által hozott – az alpereseknek igaza adó – ítéletét, és új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot. Az ügy alperesei Jáksó László, illetve a VH Kiadó Kft. és a Geomédia Zrt. (mint a Vasárnapi Hírek korábbi és jelenlegi kiadója).

A felperesek azt sérelmezték, hogy a Jáksó által jegyzett, a Vasárnapi Hírek 2008. november 9-i számában és online kiadásában is megjelent Meg fogjátok ölni szegény Fefét című írásból annak ellenére rájuk lehet ismerni, hogy nem szerepel a nevük a cikkben, így emberi méltóságukat és jó hírnévhez való jogukat is sérti. A cikk Fefeként említett főszereplőjét Jáksó többek között a „szánalmas hulladék”„értelmi fogyatékos” és „szellemi sérült” jelzőkkel illette, illetve arról írt, hogy „az emberek, akik hagyták őt meghalni belül, akik engedték, sőt, támogatták, hogy egy állat szintjén maradjon, most aggódnak érte: meg kell menteni”.

A felperesek által beidézett tanúk és a cikkhez érkezett hozzászólások is azt támasztották alá, hogy az írásból egyértelműen rá lehetett ismerni Bogád Zoltánra, illetve édesapjára. A Fővárosi Ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozatlan ítéletet hozott, amikor elutasította a felperesek keresetét, mivel a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapítható Bogádék beazonosíthatósága. Az ügy első fokon folytatódik, ahol már csak a kártérítés kérdése lesz a per tárgya, mivel a beazonosíthatóságról szóló ítélet jogerős.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernesto Valverde
2013. szeptember 12. 16:47
"Jáksónak felelnie kell a szánalmas hulladék-ért" először azt hittem, hogy végre felelősségre vonják a közpénzen elkövetett botrányosan fos sorozatáért.
kuwiq
2013. június 28. 23:19
Ez színtiszta fasizmus, homofóbia és holokauszttagadás. Mi az, hogy megbízható elvtárs már le se hulladékozhat valakit?
tapsihapsi
2013. június 20. 17:23
én is azt hittem a marslakók nevű foss miatt kell felelnie és az elherdált közpénzért...
fogd a pénzt és kuss
2013. június 20. 00:51
j a palacsinta arcú - remélem ezért nem kell felnem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!