MSZP: Csak a tanárok miatt működik még az oktatási rendszer

2013. június 02. 12:35

Csak a pedagógusoknak köszönhető, hogy „a Fidesz okozta káoszban” még működik az iskolai és az óvodai oktatási rendszer, figyelnek a gyermekekre, oktatják őket még akkor is, ha egzisztenciájuk és egészségügyi állapotuk az elmúlt három évben folyamatosan romlott – hangoztatta Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2013. június 02. 12:35

Az ellenzéki párt politikusa köszönetét fejezte ki valamennyi tanárnak és tanítónak a pedagógusnapon. A politikus azt mondta: a kormány három éve hitegeti, átveri és becsapja a dolgozókat, szorongóvá, görcsössé teszi a pedagógusokat, akik a hátukon cipelve viszik azt az oktatási rendszert, amit a Fidesz rájuk szabadított, annak ellenére is, hogy az oktatási államtitkár a kormánnyal együtt „bohócnak nézi és nevezi őket”.

Kunhalmi Ágnes szerint az elmúlt 23 évet tekintve most vannak a legrosszabb helyzetben a pedagógusok, mert a Fidesz-kormány alatt nőtt a munkaterhelésük, csökkent a bérük, többeket elbocsájtottak. A tanárokat, a szakfelügyelők és a kamarák úgy ellenőrzik, hogy „még a szoknyájuk hosszát is” vizsgálják, és olyan dolgokat kérnek tőlük, amiket lehetetlen teljesíteni. Álláspontja szerint Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya csak hitegeti a pedagógusokat az életpálya-modell bevezetésével, mert az elmúlt három évhez hasonlóan még most is csak feltételes módban beszél róla, és az ország gazdasági helyzetétől teszi azt függővé.

Az MSZP-s politikus úgy véli, a Fidesz kampányt akar csinálni a béremelésből is, amelyről nem tudni, hogy szeptembertől vagy jövő januártól vezetnének be, és félő, hogyha újra kormányra kerülnének, ezt az intézkedést is pár hónap múlva visszavonnák. Kunhalmi Ágnes azt mondta: csak az MSZP az, amely megtartotta a béremelésre tett ígéretét, és arra szólította fel a Fideszt, zárkózzon fel ehhez, ne a pedagógusok kirúgásából akarják fedezni a feltételes módban hangoztatott béremelést, és azt ne csak pár hónapra adják majd meg.

Az MSZP elnökségi tagja azt mondta, ha 2014-ben újra kormányra kerülnek, modern pedagógiai kultúrát és módszert, stabil oktatási- és rendezett bérrendszert, valamint „szorongás- és görcsmentes” oktatáspolitikát teremtenek.

Frissítés:

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szerint amíg a baloldal és az ellenzéki szerveződések a pedagógusok megosztásán és felhergelésén munkálkodnak, a kormány és a kormánypárt azon dolgozik, hogy rendezze a tanárok anyagi és erkölcsi megbecsülését.

A Fidesz szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján pártja köszönetét fejezte ki azoknak a nevelőknek, tanároknak, oktatóknak, akik – mint fogalmozott – áldozatos munkát végezve, „túlélve a Gyurcsány-Bajnai korszakot” is tanítják, oktatják a gyermekeket.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GáborGábor
2013. június 02. 20:36
Baloldal=maffia, portik, tasnádi, és társai, ennyire egyszerű a képlet, no további komment ...
puszika
2013. június 02. 18:29
Ilyen fiatalon az emlékezet kiesés már orvosi eset,kedves Ágika. Csak a pontosság kedvéért: 2002-2010 között az MSZP-nek köszönhetően egyáltalán nem működött a rendszer!!
Soma
2013. június 02. 17:18
Trytko Emilia is maszopos, ugye, Ágika ? Jönnek a "kínos napok".
cato
2013. június 02. 15:04
Tanított valaha ez az idióta nőszemély?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!