Jogászoknak hirdet gyakornoki programot a Miniszterelnökség

2013. július 02. 09:10

A korábbi sikeres gyakornoki program után a Miniszterelnökség azt tervezi, hogy újabb, ezúttal joghallgatók, jogászok számára kialakított programot hirdet meg a közeljövőben – tudatta a Miniszterelnökség az MTI-vel.

2013. július 02. 09:10

Lázár János államtitkár 2013 márciusában hirdetett pályázatot az általa vezetett Miniszterelnökségen gyakornoki pozíciók betöltésére. A Miniszterelnökség keddi közleménye szerint 232 jelentkező közül – több fordulós felvételi eljárásban – 13 gyakornokot választottak ki. Ők a program hat hónapja során teljes képet kaphatnak a Miniszterelnökség működéséről, minden főbb szervezeti egységet felkeresnek, és bekapcsolódnak annak munkájába.

Az első nap folyamán a gyakornokokat fogadta Orbán Viktor miniszterelnök is, aki leszögezte, „nélkülözhetetlennek tartja, hogy kellő alázat mellett minden gyakornok az eddig megszerzett saját szakmai tudásával segítse a szervezet egészének munkáját annak tudatában, hogy a Miniszterelnökség a legfontosabb kormányzati döntések centruma”.

A közlemény kitér arra is, hogy a bölcsész- és közgazdászhallgatók számára kiírt gyakornoki program sikeres elindulását követően a Miniszterelnökség hamarosan új, ám ez alkalommal joghallgatók, jogászok számára kialakított gyakornoki programot fog meghirdetni, amelynek pályázati felhívását a közeljövőben közzéteszi. Az új programra várhatóan július végig lehet majd jelentkezni.

A kormányzati portálon március elején megjelent felhívás szerint – legfeljebb 6 hónapra szóló, szükség esetén meghosszabbítható szerződés alapján – 30 év alatti, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezhettek, akik a pályázatuk benyújtásának időpontjában felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban álltak és várhatóan 1 éven belül közgazdász vagy bölcsész – különösen politológus, történész – szakképzettséget vagy az adott tudományterületen doktori fokozatot szereznek. Felhívták az érdeklődők figyelmét arra, hogy ha a szakmai gyakorlat teljesítéséhez minősített adat megismerése szükséges, a pályázó nemzetbiztonsági ellenőrzése kötelező.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2013. július 02. 11:18
lázárképző
kamasuka
2013. július 02. 10:51
Motto: "Minden férfinak szüksége van egy feleségre, mert van egy csomó olyan dolog, amiért egész egyszerűen nem lehet a kormányt hibáztatni."
*ufó*
2013. július 02. 09:38
hosszú-nyelvűek és a kommunista bűzt jól tűrők előnyben :)
Fahrenheit 451
2013. július 02. 09:35
Monica is jól bevált...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!