Egyenlítő: Reakció a vádakra

2013. augusztus 17. 00:50

Az blog alapítója tagadta, hogy MSZP-tagok lennének a szerzőgárdában, de elismerte, hogy kapnak témajavaslatokat Török Zsolttól.

2013. augusztus 17. 00:50

Németh Gábor, az Egyenlítő blog alapítója videóüzenetben reagált az Index azon értesüléseire, hogy Török Zsolt MSZP-szóvivő szerkesztési és témajavaslatokat adott a blog szerkesztői számára.

Ez nem igaz. A cikk tele volt téves titulusokkal, csúsztatásokkal, pontatlanságokkal. Nem akarok részletesen belemenni, de ezt semmi más nem bizonyítja jobban, mint pusztán az a tény, hogy ha most megnézitek az Index.hu-n ezt a cikket, akkor már nagyjából így a harmadik változatot lehet olvasni” – mondta Németh.

A blogalapító szerint az Egyenlítő „sosem sumákolt ebben a kérdésben”, a kezdetekkor baloldali blogként határozták meg önmagukat. „Illetve azt is elmondtuk és megjelent rengeteg helyen a sajtóban amikor népszerűek lettünk, hogy én mint a blog alapítója, korábban az MSZP ifjúsági szervezetében tevékenykedtem. Onnan néhány barátunkkal kiváltunk és csináltuk meg ezt a blogot, ami ma Magyarországnak az egyik legnagyobb közéleti blogja” – jelentette ki Németh Gábor, majd felsorolta az Egyenlítő közéleti eredményeit.

Ezt követően kijelentette: nincsenek MSZP-tagok az Egyenlítő csapatában. „Ha azt kérdezitek, hogy kapunk-e javaslatokat, témákat például Török Zsolt MSZP-szóvivőtől, akkor a válasz egyértelmű igen. (…) Vállaltan baloldali blogként bízunk az MSZP győzelmében, eljuttatjuk az emberekhez az MSZP vagy akár a DK és az Együtt 2014 híreit. Mert az értékrendünk szerint nem is tehetnénk mást” – mondta a videóban az Egyenlítő blog alapítója, Németh Gábor, majd felszólította a demokratikus ellenzék pártjait, hogy küldjenek ők is témajavaslatokat.

A videó második felében a Goldenblog-verseny kapcsán szólt az Egyenlítő ellenfeleihez, szerinte ők tehetnek a blog körül kialakult botrányról.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2013. augusztus 25. 21:35
Szerintem az egyenlítő blogot Orbánék fizetik, azért járatják le a baloldalt. Nézz rá erre a gyerekre ezt a gyereket Orbán Viktor találta meg Felcsúton amikor elcsavargott a mamájától. Az egyenlítő nevet is Orbán Viktor találta ki nekik, ezzel verik át a baloldalt mert az Egyenlítő közelebb van Izraelhez mint Magyarországhoz. Prutty!
Nosam
2013. augusztus 19. 20:14
"Ha azt kérdezitek, hogy kapunk-e javaslatokat, témákat például Török Zsolt MSZP-szóvivőtől, akkor a válasz egyértelmű igen." Ha ez már tisztázott, akkor már csak egyetlen kérdés van hátra, kaptok e bármiféle pénzbeni támogatást MSZP-hez köthető cégektől vagy magától a párttól? Nem mindegy ám. A baj azzal van, hogy alapvetően olyan újságírói és etikai szabályok ellen vétettetek, amely alapján talán joggal tehetik majd fel a kérdést: Hát mégis hogyan gondoltátok ti ezt egy demokráciában? Pártlapok? Török Zsolt döntse el, hogy szóvivő akar lenni, vagy szerkesztő: És egyáltalán hogyan gondoltátok ti azt, hogy újságíróként olyan politikusok ajánlhatnak nektek témát, akiknek nem témát kéne ajánlani, hanem válaszolni olyan kérdésekre, amelyek mindannyiunk életét nagyban befolyásolják. Semmi különbség nincs köztetek és bármely fideszes pártlap között. Nincs független újságírás Magyarországon, és ha valami akkor ez maga a diktatúra. Pártlapok vannak, és kizárólag egyik vagy másik párthoz kötődő lekötelezett újságírók írhatnak újságot.
feketemacska
2013. augusztus 18. 11:49
Nagy szegénységi bizonyítványt állít ki magáról az,aki Törökzsótit tanácsadóul fogadja meg. Azonban az Egyenlítő megnevezés nem is olyan hülyeség.Ha végre a pár ezer politicus tükörbe nézne,s ledobná álarcát,sőt,mi több abbahagyná az ál-harcot,bekövetkezhetne a nemzeti béke korszaka.
OrangeOrder
2013. augusztus 18. 11:05
Úristen, ez az MSZP utánpótlása? Köszönöm Uram, hogy fideszes lehetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!