Jön az ötödik alaptörvény-módosítás

2013. augusztus 29. 11:58

A kormány pénteken terjeszti be a parlamentnek az alaptörvény ötödik módosítását: a változtatások a választási kampányról, a vallási közösségekről, illetve az Országos Bírói Tanácsról szóló rendelkezéseket érintik.

2013. augusztus 29. 11:58

A vallási közösségekről és az Országos Bírói Tanácsról szóló rendelkezéseket, valamint a politikai hirdetések kampányidőszakok idejére vonatkozó szabályait is beterjeszti az Országgyűlésnek a kormány az ötödik alaptörvény-módosítás részeként pénteken – jelentette be Répássy Róbert igazságügyi államtitkár.

Az államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a kereskedelmi televíziók és rádiók ingyenesen közölhetik a pártok hirdetéseit a kampányban. Répássy Róbert hangsúlyozta: az alkotmány – összhangban az egyházügyi törvény nyári módosításával – úgy rendelkezik majd, hogy a parlament nem a vallási közösségek elismeréséről dönt, hanem a bevett egyházakéról.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
joebacsi99
2013. augusztus 29. 13:53
Valóban rendkívül fontos, alaptörvényből kihagyhatatlan, hogy lehet-e kereskedelmi televízióban ingyen politikai hirdetést sugározni kampányidőszakban. Ezért is szeretem a fideszt, mert tudja a prioritást, érdemben mer átalakítani, ezt ráadásul mindig hiba nélkül teszi, a megfelelő emberek segítségével. Olyan jó érzés 2013-ban magyarnak lenni, Magyarországon élni. Ez ráadásul egyre fokozódik. Szép az élet ! Buenoszájresz, csikágó !
pedroamigo
2013. augusztus 29. 13:17
"A kormány pénteken terjeszti be a parlamentnek az alaptörvény ötödik módosítását..." Gránit? Szarkupac...
balint60
2013. augusztus 29. 13:03
Még csak az ötödik?
Gombóc XVI. Artúr
2013. augusztus 29. 12:53
Mi lenne, ha nem gránitszilárdságú lenne ez az összegründolt izé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!