Novák: A médiában kirekesztőek a nemzeti ellenzékkel szemben

2013. augusztus 16. 11:01

A Jobbik véleménye szerint Karas Monika nem alkalmas a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöki posztjára. Novák Előd szerint pedig a nemzeti ellenzékkel szemben kirekesztőek a médiában.

2013. augusztus 16. 11:01

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerdán jelentette be: Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja, hogy az államfő Karas Monika jogászt nevezze ki a médiahatóság vezetőjének augusztus 19-ei hatállyal.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a „fideszes oligarchák ügyvédjének”, Karas Monikának jelölésével Orbán Viktor „ismét bebizonyította, hogy pártelnöki és miniszterelnöki tisztségét nem tudja szétválasztani”, az állami kinevezések során „a szakmai felkészültségnél fontosabb a politikai kötődés, a saját hatalmuk kormányokon átívelő bebetonozása”.

Az ellenzéki párt alelnöke hozzátette, hogy Karas Monika jelölhetősége érdekében a médiatörvényt is módosította a kormánytöbbség a nyári szünet előtt, amikor könnyítettek a szakmai követelményeken. A Jobbik szerint ez esetben is elfogadhatatlan a személyre szabott törvényhozás, ahogy „álságos a szakmai szervezetek” előzetes felkérése is a személyi javaslatra.

Novák Előd azt írta, hogy a „jelenlegi demokráciakísérlet” egyik legnagyobb buktatója a kiegyensúlyozott médiatájékoztatás hiánya. Szavai szerint hiába írja elő ezt a követelményt a médiatörvény, a jogsértések rendre hatósági szankciók nélkül maradnak. Szerte a médiában „a legnagyobb kirekesztés a nemzeti ellenzéket éri még a Fidesz uralta NMHH statisztikái szerint is” ‒ tette hozzá.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2015. október 25. 11:20
1.Szegedit nyugudtan bevehetitek, van egy jó ajánlólevele. 2. A cigányokat tenyészthetitek tovább ahogy eddig tettétek. Remélem egy jó nagy koheró lesz a kampányplakátjaitokon. 3. Szegény Terike, jót zakózott amikor a VAK komondoron eltaknyolt.:) Szebb Jövőt!
buddhafoga
2014. január 07. 10:07
Az (állítólagos) kirekesztés-ellenesek kirekesztik a (állítólagos) kirekesztőket, hogy (állítólag) senki ne legyen kirekesztve...
geraz51
2013. október 23. 16:03
Magánmédiák azzal beszélgetnek akivel akarnak.A küzmédia pedig betertja az európai normákat 1/3 kormány,1/3 kormánypártok,1/3 ellenzék.Ezen belül számoljátok ki,hogy mnnyi jár nektek.Ilyen egyszerű.Időnként az ATV és a klubrádiót meglátogathatnátok ott szeretnek benneteket a legjobban.Az M1-en,a Hír tv-ben és az Echo tv-arányaitoknak megfelelően ott vagytok.A Vonát már annyit láthatnánk,ha érdekelne,hogy szifiliszt lehetne kapni,nem is beszélve a Volner szippantósról.
Horst_Tappert
2013. augusztus 22. 13:39
Múltkor kikérted magadnak a rasszista jelzőt... Mondd, nem lenne egyszerűbb bevallani? Egyre meztelenebb a "király"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!