Tévé Maci, Süsü és Gundel Takács a Közmédia Napján

2013. augusztus 05. 10:58

Egész napos programmal és exkluzív koncerttel várja a látogatókat a második alkalommal megrendezendő Közmédia napja szeptember 7-én, a Millenárison. Az érdeklődők betekinthetnek a televízió- és rádióműsorok készítésébe, találkozhatnak a közmédia műsorvezetőivel és kipróbálhatják magukat a kamerák és mikrofonok előtt.

2013. augusztus 05. 10:58

A Közmédia napjának záróeseményén, a Szimfonik Live3-on többek között fellép Kovács Kati, Lovasi András, Mező Misi és Radics Gigi is - tájékoztatta az MTI-t pénteken a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája.

A délelőtt kezdődő programsorozat házigazdája Novodomszky Éva és Gundel Takács Gábor lesz. Az öt helyszínen zajló események közt a látogatók találkozhatnak a Tévé Macival és Paprika Jancsival is, akik egy interaktív kiállítás formájában megnyitják szobájuk ajtaját a közönség előtt. Az érdeklődők megnézhetik a televízió jelmeztárának kincseit: a különleges jelmezekben az egész család megörökítheti magát.

Egész nap megtekinthető a csaknem kétszáz képből álló fotókiállítás, az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának ’50-es, ’60-as, ’70-es évekbeli jellegzetes életképeiből, szabadon látogatható az archív filmek vetítése és a helyszínre kitelepített rádió- és televíziótörténeti kiállítás is. Számtalan gyerekprogram várja a fiatalabbakat: találkozhatnak többek közt Süsüvel, valamint kipróbálhatják magukat „gyerekhíradósként”, amiről a felvételt DVD-n haza is vihetik.

Aki a műsorkészítés iránt érdeklődik, az is megtalálja a számítását, az Adásvezetés- és lebonyolítás standján megtudhatja, milyen eszközökkel és technikákkal készülnek a közmédia napi műsorai, sőt maguk is kipróbálhatják őket.

A látogatók betekinthetnek az MTVA népszerű műsoraiba: a Család-barát magazin, a FÁBRY, a Fölszállott a páva, a Magyarország, szeretlek! és a Ridikül mellett a helyszínen lesz a sport-, kulturális- és szórakoztató műsorok csaknem teljes repertoárja is, valamint a közmédia műsorvezetői.

A Bartók Rádió koncertekkel, a Petőfi és a Kossuth Rádió pedig egész napos élő műsorral készül, valamint a szabadtéri színpadon nemcsak hallgatható, hanem élőben meg is nézhető a Rádiókabaré.

Déltől zenés programok várják az énekelni vágyókat és a zenerajongókat: lesz karaoke, interaktív dzsesszkoncert és a nap megkoronázásaként a Szimfonik Live3-koncert, amelyen harminc magyar előadó rendhagyó feldolgozásában szólalnak meg magyar és külföldi slágerek, elektronikus alapok és az MR Szimfonikusok, valamint a rádió kórusainak kíséretében. A Szimfonik Live3-on fellép többek közt Fábián Juli, Dorogi Peti (Intim Torna Illegál), Fehér Balázs (Carbonfools) és Zorán is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!