Felbontották az elnökhelyettes szerződését az NMHH-nál

2013. szeptember 10. 20:20

Közös megegyezéssel megszűnt Mátrai Gábor hírközlési elnökhelyettesi megbízatása a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) kedden – közölte a szervezet kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

2013. szeptember 10. 20:20

A közlemény szerint Karas Monika, a hatóság, valamint a Médiatanács elnöke megköszönte Mátrai Gábornak a magyar hírközlési szektor fejlesztése érdekében végzett államigazgatási munkáját, és további szakmai pályájához sok sikert kívánt.

Mátrai Gábor kommünikéjében kifejtette: az NMHH-nál 2010. augusztus 11-étől töltötte be megbízatását a hatóság alapító elnöke, Szalai Annamária felkérésére. Az NMHH hírközlési elnökhelyetteseként legfontosabb feladata a magyar digitális gazdaság fejlődését szolgáló megfelelő feltételek megteremtése volt. Ezek közé tartozott az országos digitális átállás megszervezése és elindítása, az állami frekvenciavagyon felelős hasznosításának új alapokra helyezése, valamint az internetbiztonság növelése.

Mátrai Gábor az NMHH alapító elnökének halálát követően döntött úgy, hogy szakmai pályafutását más keretek között folytatja. Ugyanakkor azt is fontosnak tartotta, hogy a hatóság új elnökének kinevezéséig a feladatkörét maximális szakmaisággal vigye tovább és adja át az NMHH új vezetésének.

Mint írta, az NMHH új elnökének hivatalba lépését követő hetekben tájékoztatta Karas Monikát a legfontosabb ügyekről, egyúttal felajánlotta lemondását, lehetőséget teremtve arra, hogy „az új elnök a hatósági munkát döntően befolyásoló vezetői pozíciókban ugyanolyan szakmai és bizalmi döntéseket hozhasson, amelyeket a hatóság alapító elnöke is meghozhatott”.

Mátrai Gábor közölte: közszolgálati jogviszonya kedden az NMHH-nál közös megegyezéssel megszűnt, pályafutását más keretek között kívánja folytatni, ugyanakkor szakmai tudásával továbbra is a hazai hírközlési szektor fejlődését akarja szolgálni.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. szeptember 11. 09:25
" egyúttal felajánlotta lemondását, lehetőséget teremtve arra, hogy „az új elnök a hatósági munkát döntően befolyásoló vezetői pozíciókban ugyanolyan szakmai és bizalmi döntéseket hozhasson, " bizalmi döntések? egy nmhh-nál?én azt hittem szakmai alapokon működik, de sebaj.
HSL
2013. szeptember 11. 09:25
berija jön, jagoda mehet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!