Felfüggesztették Zagyva György Gyula és Balogh József mentelmi jogát

2013. szeptember 16. 20:13

Felfüggesztette Zagyva György Gyula jobbikos képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn 291 igen szavazattal, egy nem ellenében, két tartózkodás mellett. Állítólag a volt jobbikos Pősze Lajost köpte arcon a képviselő.

2013. szeptember 16. 20:13

A politikust korábbi frakciótársa, a Jobbik képviselőcsoportjából 2010 decemberében kizárt Pősze Lajos jelentette fel, mert állítása szerint a Képviselői Irodaház folyosóján előzetes szóváltás nélkül arcon köpte. Zagyva György Gyula ezt tagadta, de kérte mentelmi jogának felfüggesztését, amit a parlament a magánvádas ügyekben megszokott gyakorlattól eltérően meg is szavazott.

A parlament Balogh József korábban fideszes, jelenleg független képviselő mentelmi jogát is felfüggesztette, amit a legfőbb ügyész azért kért, mert a politikus a megalapozott gyanú szerint áprilisban ittasan bántalmazta élettársát. Az Országgyűlés hétfőn 290 igen szavazattal, két nem ellenében, egy tartózkodás mellett döntött így. A képviselő - aki a történtek után néhány nappal kilépett a Fidesz-frakcióból - már korábban bejelentette, hogy kéri mentelmi jogának felfüggesztését.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2013. szeptember 17. 08:17
T.Szerkesztő! Nem lehetne a hónap minden napján betenni ezt a hírt? Nagyon érdekfeszítő.
Matrix
2013. szeptember 16. 23:49
Leköpte? Menjen el Borsodba, ott el is vágja a torkát a rejtett erőforrás A vak komondor mentelmi jogát is felfüggeztették?:)
thymian
2013. szeptember 16. 21:46
Vajon mi lesz pőszével jövőre? Kell neki a hírverés, hátha valamelyik párt a keblére öleli?
pitypang1125
2013. szeptember 16. 21:09
Egy olyan senkiházi, köpönyegforgató gazember meg is érdemelte hogy leköpjék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!