Tényleg tanácsos inkább elkerülni Józsefvárost?

2013. szeptember 15. 12:35

Józsefváros rákerült a Vice magazin egyik listájára, melyben azokat a helyeket sorolják fel, amiket tanácsos elkerülni. A listán szerepel Berlin egyik korábban problémás, ma egyre inkább felkapott városrésze, Neukölln is.

2013. szeptember 15. 12:35

A Vice újságírója a Google Street View segítéségével térképezett fel nagyvárosokat olyan helyek után kutatva, melyeket egy turistának tanácsos elkerülni. A szerző a cikkhez ismerősöket is megkérdezett, akik már jártak arrafelé. Hogy Józsefváros miért került rá, nem tudni, a 444 szerint az ötletadó legalább tíz éve nem járt a városrészben.

Az összeállításba bekerült Berlin Neukölln városrésze is, ami korábban főként bevándorlók célpontja volt, pár éve azonban egyre felkapottabb lett a fiatalok körében is, vélhetően a városközponthoz közelebbi részek emelkedő lakásbérleti díjai miatt. A listán szerepel a dél-londoni Aylesbury Estate, ami igencsak hasonlít a Michael Caine főszereplésével készült Harry Brown című bosszúfilm helyszínéhez. A Vice megemlít bogotái, mexikóvárosi, Los Angeles-i, bangkoki, bukaresti, moszkvai, kijevi, tokiói helyeket is a listán.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
g.zsolty
2013. szeptember 15. 20:54
Nem kell túlmisztifikálni Józsefváros veszélyességét, a többi pesti kerületben is van bőven balhé. Mióta a kerület jó része be van kamerázva és rendőrök sétálgatnak az utcán ( nem a monitorok mögül nézik azokat)azóta egyre nyugisabb hely. Persze, mint mindenhol a városban, itt is van 3-4 utca, amit még nappal is érdemes elkerülni. De aki tisztában van ezekkel a helyekkel, annak jók az esélyei arra, hogy élve átjut a kerületen.
kjkj945
2013. szeptember 15. 16:33
Józsefváros megújul! Google Street View kb 10-15 évvel ezelőtti adatokat közöl. Pedig, ha igaz most járják a frissitésért az utcákat. Corvin negyed--Baross utcáig, Palotanegyed, Tisztviselőtelep stb rendbe téve. Labancokat csak itt ott lehet látni. Vannak elkerülendő utcák is!
bambuci
2013. szeptember 15. 15:46
Elvileg a legjobb reakció idejük a rendőröknek a Józsefvárosban van, kb 6-7 perc míg kiérnek helyszínre. Most feketék települnek be az olcsó lakásárak miatt, gondolom egy részüknek még szakmája sincs, nemhogy elhelyezkedni tudnának. Marad a drogterjesztés. A következő probléma forrás ők lesznek.A Blahát kellene még bekamerázni, ahogy nyáron kint ülnek a nepperek, elég gáz. A városban sokat gyalog járva, a következő Bronxi negyed a Népszínház és Baros közötti rész lesz..
geraz51
2013. szeptember 15. 15:35
Egyszerű,ott lakik a Dopeman.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!