A DK szerint a rendszerváltás óta nem volt ennyi szegény

2013. október 31. 12:53

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerint „rosszabbul élünk, mint a Gyurcsány-kormány idején”, hiszen a rendszerváltozás óta nem volt Magyarországon annyi szegény ember, mint ma.

2013. október 31. 12:53

A DK a szocialisták melletti szolidaritásra szólít fel annak ellenére, hogy Déri Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója elismerte, ő adta át a hvg.hu-nak a bajai videofelvételt. Gréczy Zsolt kijelentette: így tesznek mindaddig, amíg nem bizonyosodik be, hogy a szocialistáknak milyen szerepe volt a videó megrendelésében.

A DK jelenleg egyedül készül a jövő évi választásra, de a demokratikus ellenzéki oldalnak közös miniszterelnök-jelöltet kell majd állítania, ezzel kapcsolatban azonban név még nem merült fel.

Gréczy Zsolt szerint a következő kormánynak két fő feladata lesz, a leggazdagabbak és a legszegényebbek közötti szakadék csökkentése, és a szolidaritás visszaállítása. Ezt a Tárki hétfőn közzétett kutatására reagálva jegyezte meg, amiben azt írják, hogy a magyarok 47 százaléka élt olyan háztartásban 2012-ben, amelyben a szegénység valamilyen formája jelen volt.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. október 31. 18:25
Az ország mindig akkor megy tönkre leszegényedik eladósodik amikor az mszp-szdsz voltak kormányon.
ballada
2013. október 31. 18:20
Hazaáruló baloldal ugat szegénységről elvtársak nem kellett volna ki árusítani se pénzért a nemzeti vagyonokat,nem kellett volna az mszmp milliárdokat ellopni mely a magyar állam tulajdona volt ,tegyétek vissza az ellopott milliárdokat ami a költségvetésből hiányzik. ,mellyel szegénységet gerjesztettetek ,szegénység mindig szoci kormányok gerjesztették ,horn megyesi gyf bajnai kormányok.,,,,közben külföldön is elismerik a Fidesz kormány érdemeit .
várúr
2013. október 31. 17:30
Tudjátok feleim, szegénység 2010 óta létezik Magyarországon. Azelőtt maga volt a Kánaán. A 22.000 milliárdos államadósságot is merő jószívűségből csinálták a ballibek. Az egetverő inflációval is gazdagítani akarták a lakosságot. A segííly munka nélkül, a cigánybűnözés bátorítása, a nyögdíjak elértéktelenítése, a gigalopás, az állami vagyon elkótyavetyélése, az iskolabezárások, a tömeges korrupció, stb. csupa szociális intézkedés volt. A négyes metró pofátlan árdrágításával is a szegényeket segítették. A telente százával megfagyó hajléktalanok is a Medgyessy-Furcsány féle "szegénységpárti" politika következményei. Csak tudnám, miért utálják a ballibeket, mint a svábbogarat. Skandalum!
Pinter68
2013. október 31. 15:52
Bocs, de pontosítsuk a képet. Ugyanis, nem a DK szerint él ma több szegény Magyarországon, mint a rendszerváltozás előtt. Ezt valaki vagy elhiszi, vagy nem. Hanem a Tárki, uniós módszertan szerint elkészített átfogó felmérése szerint. Azért így már sokkal durvább a helyzet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!