Megszűnt a POSZT. De miért?

2013. október 11. 16:24

A lap nem hozott olyan példányszámokat, amelyek a további működtetést indokolták volna.

2013. október 11. 16:24
POSZT

Megszűnt a POSZT. De miért?

Az október 10-én megjelent 6. számot nem követik újabbak, a POSZT a jövő héttől nem kapható az újságárusoknál (úgyhogy ezt a számot a sajtótörténeti kuriózumok gyűjtőinek is ajánljuk), az előfizetőknek kiadónk természetesen visszautalja az elmaradó számokra jutó összeget.

A POSZT megszüntetéséről szóló döntést nagyon egyszerű okból kellett meghoznunk: a lap nem hozott olyan példányszámokat, amelyek a további működtetést indokolták volna. A különleges koncepciójú újság elindítása kísérlet volt, a kísérlet pedig – hiába vagyunk büszkék a lap tartalmára és megjelenésére, hiába volt rengeteg elképzelésünk a továbbiakra – az adott körülmények között nem volt sikeres.

Köszönjük minden olvasónknak az érdeklődést, köszönjük a dicsérő szavakat és a kritikákat is. Örülünk, hogy megpróbáltuk, mert a POSZT bizonyította azt a feltételezésünket, hogy a mai magyar internetes médiában kiváló írások és képek születnek, amelyek közül sok alkalmas arra is, hogy 3 percnél több időt töltsön vele az olvasó. Szomorúak vagyunk, mert a POSZT értékesítési adatai nem érték el a remélt szintet, és mert nem volt lehetőségünk arra, hogy ennek ellenére tovább finanszírozzuk a kísérletet.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. október 15. 18:46
"Hülye aki elolvas egy olyan lapot amit úgy reklámoznak, hogy az olvassa, akinek még nem ment el az esze." - írja. Nincs azzal semmi baj. A logikai követője, és a paródiája is egyben a "Hülye azért nem vagyok" projektnek. És amennyire tudom, az be is vált. Nem ez volt a gond.
narmer
2013. október 15. 14:02
Kjaza hülye aki elolvas egy olyan lapot amit úgy reklámoznak, hogy az olvassa, akinek még nem ment el az esze.Hűha!!
Zokni
2013. október 15. 09:52
Én sem olvastam el, csak az elejét, de úgy tűnik, hogy a valóságot még irracionálisabb dimenzióban próbálja megragadni, mint a "virtuális világ". Sőt utóbbival semmi baj, hiszen a valóságnak egy speciális tükröződése csupán, de ettől még hiteles lehet. De a cikkbeli szemlélet... A világ fejlődése NEM a tradíciók elvesztésének története. Egyrészt, mert nem vesztek el, (hanem "átalakultak"...) másrészt, mert amúgy sem ez a lényeg. Különben hogy jön ez ide? Volt ilyen ambíciója a lap létrehozóinak, hogy "posztmodernek" legyenek?
Anita
2013. október 14. 00:24
Pedig mi előfizettük a http://www.mwa.hu -ra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!