Tévészékházat gyújtottak fel a Maldív-szigeteken

2013. október 09. 09:37

Az álarcosok azért támadtak a magántévére, mert a korábban megdöntött elnököt támogatja a mostani választási kampányban.

2013. október 09. 09:37

Hétfő reggel felgyújtották a Raadzse TV székházát késekkel felfegyverzett álarcos támadók. A magántévé épületének biztonsági kamerái rögzítették, amint hat motoron érkező maszkos férfi benzint locsolt szét az épületben, lángra lobbantja és elmenekül. A tűz kárt tett a szerkesztőségi irodákban is.

A magántévé „bűne” az volt, hogy a Maldív Demokrata Párt vezetőjét támogatta, aki 2008-ban lett az ország első demokratikusan megválasztott elnöke. Mohamed Nasíd tavaly februárban kényszerült lemondani, miután a hetek óta tartó lázadások hatására a rendőrség ellene fordult.

A mostani elnökválasztás első fordulóját szeptember 7-én azonban ismét Nasíd nyerte, így a Maldív-szigeteken feszült hangulat uralkodik. A második fordulót október végén tartják, miután a legfelsőbb bíróság elhalasztotta azt. Nasíd ellenfele Abdulla Jamín, aki a korábban három évtizeden át kormányzó diktátor, Abdul Gajúm féltestvére.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. január 07. 20:17
Hatályon kívül helyezték már a NENYIT, ami Orbán háta mögött forradalmat emlegetett? "A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyûjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vittó véghez. Az Országgyûlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja."
kamasuka
2013. október 26. 13:49
Mi ez? Tipp a Bajnai kőbunkóknak?
Messire
2013. október 12. 15:16
http://hetek.hu/files/styles/cikk-belso-fekvo/public/images/2006/10.002/belp/plakatjpg.jpg?itok=Owclb6K_
HUN alé
2013. október 12. 15:16
na nekik is van Gyurcsányuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!