Újabb felvétel bizonyítja a fideszes csalást a baloldal szerint

2013. október 08. 12:21

Karácsony Gergely és Harangozó Tamás szerint a kedden nyilvánosságra került felvételből kiderül, hogy Baján tűzifát adott a rászavazóknak a Fidesz, illetve az is, hogy a kormánypárt Baján alkalmazott technikáit akarják alkalmazni a fóti időközi választáson is.

2013. október 08. 12:21

Az MSZP és az Együtt-PM szövetség szerint újabb, az interneten kedden közzétett hangfelvétel bizonyítja, hogy a Fidesz csalt a bajai időközi választáson. Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa és Harangozó Tamás MSZP-s frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatójukon az Egyenlítő blogon nyilvánosságra hozott felvételre és a helyenként rosszul hallható beszélgetés leiratára hivatkoztak.

Karácsony Gergely elmondta: a felvételen a megyei kisebbségi önkormányzat Lungo Drom színeiben megválasztott elnöke, Ajtai Tibor (a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányi tagja) beszélget valakivel, akinek kilétéről az ellenzéki politikusok nem tudtak felvilágosítást adni. Az Egyenlítő blog szerint a beszélgetőtárs a hamarosan következő fóti időközi választás miatt kér „módszertani segítséget” Ajtai Tibortól. A felvételen Ajtai Tibortól egyebek mellett az hangzik el, hogy „a Fidesz segít, ad tűzifát” – ismertette Karácsony Gergely, hozzáfűzve: ez arra utal, hogy a Fidesz Baján tűzifát adott a rá szavazóknak. Véleménye szerint a felvétel azt is bizonyítja, hogy a Fidesz a Baján alkalmazott technikákat akarja használni a közelgő fóti időközi választáson is.

Beszélt arról is, hogy Zsigó Róbert bajai polgármester a választás éjszakáján a fideszes jelölt után másodikként Ajtai Tibornak gratulált az eredményhez. Karácsony Gergely megemlítette továbbá, hogy egy korábbi hangfelvételen Ajtai Tibor „mesterien megszervezett láncszavazásról” beszél a 2010-es kiskunfélegyházi önkormányzati választással kapcsolatban. Az Együtt-PM politikusa arra szólította fel a Fideszt, hogy szakítsa meg a kapcsolatot Ajtai Tiborral, akit „a hangfelvételek sorozata alapján (...) nyugodtan nevezhetünk fekete öves választási csalónak”.

Harangozó Tamás Orbán Viktor kormányfőt és Fidesz-elnököt szólította fel, hogy nyilvánítson véleményt a „rendszerszintű” fideszes választási csalásokról, határolódjon el és nyilvánítsa megengedhetetlennek a csalást. Ha ez nem történik meg, mindenki számára világossá teszi, hogy „a Fidesz a csalók pártja” – jelentette ki.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. október 08. 15:44
"Ez egy kis város, jóban vagyok a városvezetéssel, én a Fidesznek segítettem, bementünk nekik szavazni, csak az MSZP most megsértődött, mert megkerestek, hogy szavazzunk rájuk, én mondtam, hogy nem, mert a Fidesz segít, ad tűzifát." Hol itt a csalás? Ez a felvétel szart sem ér.
zoz
2013. október 08. 15:39
Ilyet mindenki tud csinálni ! Ki kér ilyen felvételt és mi legyen rajta ??
Secnir
2013. október 08. 13:45
" A felvételen Ajtai Tibortól egyebek mellett az hangzik el, hogy „a Fidesz segít, ad tűzifát” " most vágta ki felcsút mellett az állami erdőből orbán veje. még szép, hogy van tűzifája!
geraz51
2013. október 08. 12:45
Ha adtak tüzifát,nagyon jól tetteék.Hasznosabb mint az MSZP által osztott száraztészta,lejárt konzerv,kannás bor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!