A TV2 visszautasítja a vádakat

2014. január 18. 12:19

Sajtó–helyreigazítást kért a TV2 számos médiaszolgáltatótól Braun Róbert szocialista politikus nyilatkozata miatt. A csatorna szerint az MSZP-s szóvivő valótlanul állítja, hogy bármilyen politikai pártnak köze lenne a cég eladásához. Eközben az eladó ProSiebenSat.1 cégcsoport a tőzsdére vonult.

2014. január 18. 12:19

A TV2 visszautasítja az MTM-SBS Zrt. eladásával kapcsolatban a csatornát, Simon Zsolt vezérigazgatót és Yvonne Dederick gazdasági igazgatót a közelmúltban ért vádakat - közölte Koltay Tamás szóvivő pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a TV2 pénteken sajtó–helyreigazítási kérelmet küldött számos médiaszolgáltatónak és szerkesztőségnek az utóbbi időszakban a sajtóban megjelent megalapozatlan állítások miatt, amelyek egyebek mellett a Braun Róbert szocialista politikus hétfői sajtótájékoztatója alapján készült cikkekben szerepeltek. A szóvivő azt írta: valótlan, hogy a TV2 eladásával a menedzsment segédkezet nyújtott egy aljas és korrupt üzlethez, valótlan az is, hogy a Fidesz választási győzelme után a TV2-höz érkező állami hirdetésekből tervezték kifizetni a vételárat.

Braun Róbert szocialista politikus – miután megvásárolta a német médiavállalat egy részvényét – hétfőn azt követelte a ProSiebenSat.1-tól, hogy álljon el a TV2 eladásától. Az MSZP-s képviselőjelölt élesen bírálta és törvénytelenséggel vádolta a cég menedzsmentjét az eladás körülményei miatt.

A TV2 szóvivője elmondta: a valóság az, hogy a ProSiebenSat.1 médiavállalat és a vevők közötti ügyletben semmilyen korrupciónak a gyanúja sem érhető tetten, az adásvételre teljesen transzparensen, valamennyi nemzetközi és magyar jogszabályi rendelkezés betartása mellett került sor. Ellentétben a Braun Róbert által elmondottakkal és így a cikkekben állítottakkal, a TV2 eladása és megvásárlása semmilyen módon nem hozható összefüggésbe bármely politikai párttal, illetve bármely politikai párt választási eredményével és a TV2-n történő bármilyen formájú állami vagy egyéb hirdetésekkel.

A ProSiebenSat.1 cégcsoport december 23-án jelentette be, hogy eladóihitel-konstrukcióban értékesítette a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt-t a Simon Zsolt TV2 vezérigazgató és az Yvonne Dederick gazdasági igazgató tulajdonában lévő TV-HU1 Kft.-nek és a TV-CEE1 Kft.-nek.

Eközben befejezte a ProSiebenSat.1 Media AG-ban birtokolt többségi tulajdonrész értékesítését az amerikai Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P (KKR) és a brit Pemira pénzügyi befektetési alap – közölte pénteken az ügylet lebonyolításában segédkező két bank. A Bank of America és a Deutsche Bank tájékoztatása szerint a 17 százalékos részvénycsomagot 1,26 milliárd euróért értékesítették a frankfurti tőzsdén. Ennek révén a ProSiebenSat.1-csoport teljes egészében tőzsdei céggé vált, részvényeinek tőzsdén forgó hányada elérte a 100 százalékot.

A KKR és a Pemira közös közleménye szerint a 36,3 millió részvényből álló csomag értékesítése az egykori többségi tulajdonosok tevékenységét lezáró „utolsó, logikus lépés” volt. A médiacsoport 2006 óta „rendkívül jól fejlődött”, és felkészült a digitális kor növekedési lehetőségeinek kiaknázására – áll a közleményben, amely szerint „a ProSiebenSat.1 egy sikertörténet”. A társaság részvényének árfolyama az utóbbi fél évben csaknem 50 százalékkal emelkedett.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2014. január 26. 14:17
Magának is mindenről ugyanaz jut az eszébe?
IgazságosIzomViktor.
2014. január 25. 14:37
Az m1 is felháborodva utasította vissza tavaly a vádat,hogy a kormánypárt szócsöve lenne.Utána az egyik legnagyobb seggnyaló,Rákay Philip lett a vezérigazgató.Azóta "még függetlenebb"a közszolgálati hírközlés.
Hulló Csillag
2014. január 23. 14:01
A napkelte vérkomcsi bandája nem verte ki nálad a biztosítékot,ugye elvtárs?
Wazze
2014. január 19. 10:40
Kávét?... Valaki?... Legjobb, mikor a zsiráfok egymást nyírják. Már csak pár rejtett erőforrást kellene odaküldeni szamurájkarddal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!