Kondor: Nincs profilja a Magyar Krónikának

2014. január 09. 20:57

Nincs még profilja a Magyar Krónikának, amit magánpénzből fognak majd finanszírozni – mondta el Kondor Katalin, a 444.hu-nak. A lap szerkesztésében Orbán Viktor várhatóan nem vesz részt.

2014. január 09. 20:57

Csütörtök este megtartották a Magyar Demokrata székházában a Magyar Krónika lapindító ülést. Az ülésen a korábban felkért szerzők közül többen is megjelentek, valamint a miniszterelnök Orbán Viktor is elment az ülésre.

A 444.hu-nak Kondor Katalin azt nyilatkozta az ülésről, hogy Kerényi Imre levelét mindenki csak kinevette. Szerinte az a legnagyobb baj, hogy a Magyar Krónikának nincsen még profilja, mert az nem lap, amiben minden benne van. Mindemellett az újság még messze van az indulástól Kondor szerint, aki azt is elmondta, hogy a Magyar Krónikát nem közpénzből fogják finanszírozni.

Az interjúból is kiderült, hogy a Magyar Krónikáról már több, mint egy éve beszélnek, és arról sincs szó, hogy jobboldali, vagy baloldali értékeket képviselne a lap. Kondor szerint egyébként is csak értékek vannak. Az újságírónő azt még nem tudja, hogy elvállalja-e a felkérést, hiszen még az indulásról sincs információ, de szerinte arról nincs szó, hogy a lapba csak jó dolgokról lehet majd írni.

A lapindítót tiltakozás mellett tartották meg. Az épület előtt nagyjából ötvenen, köztük a Demokratikus Koalíció aktivistái tüntettek a Magyar Szolidaritás Mozgalom szervezésében.

A tiltakozók többek között „szégyen” és „éljen, Viktor, éljen, a párt” bekiabálásokkal, valamint az új folyóiratot kifigurázó táblákkal fogadták a zártkörű lapindító értekezletre érkezőket, Kondor Katalin, és mások mellett Boross Péter volt miniszterelnököt, Baán László miniszteri biztost, Jankovics Marcell és Koltay Gábor filmrendezőt, Melocco Miklós szobrászművészt, Jókai Anna írót és Sasvári Sándor színművészt.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. február 07. 23:24
"előre utáljuk azt amiről senki sem tud semmit" Kerényi kifejezetten rákosista hangvételű felszólító levelet küldött szét száz embernek, akik először hallottak arról, hogy mit vár tőlük a Párt és máris részletes direktívákat kaptak, arról, hogy ez a "centrális politikai erőtér" lapja és 50-200 ezer forintot fizetnek egy cikkért, ami gyengeelméjűek színvonalán dicséri a rezsimet, azt sugallja, hogy ebben az országban minden rendben van, amire akkor szokott szükség lenni, ha semmi sincs rendben, ahogy ezt az előző kommunisták is gyakorolták. Aki még mindig "semmit" nem tud a "Magyar Krónikáról", az olvassa el Kerényi levelét és mindjárt tudni fogja: http://cink.hu/teljes-titokban-ujsagot-alapitottak-orbannak-1495152085/@szilylaszlo
atila68
2014. január 18. 15:46
Elfelejtettél felhasználónevet váltani.
atila68
2014. január 18. 15:46
2006 tavaszán Lendvai Ildikó heti rendszerességgel volt vendég a Népszava szerkesztőségi irodájában. Akkor miért nem tüntettek Gyurcsány Ferenc személyi aktivistái? Mikor a baloldali média dominanciáról kérdezték, annyit mondott; "Ha televíziót akarnak vegyenek maguknak." Komolyan vették.
NeMá
2014. január 13. 08:12
Én arra gondolok, a ballibek tudat alatt leírták, náluk hogyan és miért működik az újságírás, megtudhattuk, hogy közpénzeket használnak, Szanyi Tibi pedig megmondja mit kell írniuk :) "Szanyi Tibor: A névtelenség mögé bújó bennfentes kollégátok azért ekézte nyilvánosan és konkrétan az MSZP-t, de különösen annak elnökét, hogy miért is nem hajlandó minden évben kipótolni a Népszabadság milliárdos veszteségeit?" http://media.mandiner.hu/cikk/20130724_szanyi_tibor_az_mszp_a_nepszabadsag_es_a_fuggetlenseg http://media.mandiner.hu/cikk/20130824_szanyi_tibor_a_nepszabadsag_milliardos_vesztesegei_es_az_mszp
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!