Gyurcsány államtitkára már májusban felkínálta a Népszabadságnak az őszödi beszédet

2014. február 25. 14:23

Vörös T. Károly, a Népszabadság akkori főszerkesztője előbb az ATV-nek, majd a Népszabadságnak is elmondta, hogy Gál J. Zoltán, akkori kormányzati kommunikációárt felelős államtitkár már az őszödi beszéd elhangzása után közvetlenül megkereste a Népszabadságot, hogy hozzák le a „nagyon jó” beszédet. Végül erre nem került sor, mert Vörös T. válaszára Gál J. már nem reagált.

2014. február 25. 14:23

Közvetlenül elhangzása után is nyilvánosságra kerülhetett volna az őszödi beszéd – állítja Vörös T. Károly. A Népszabadság egykori főszerkesztője erről először az ATV-nek beszélt, majd megerősítette ezt a Népszabadságnak is. Vörös T. a lapnak elmondta: Gál J. Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár telefonon kereste meg őt rögtön a beszéd elhangzása után és azt mondta: „a »főnök« nagyon jó beszédet mondott!”.

Vörös T. erre azt kérte az államtitkártól, hogy küldjék el neki a szöveget, amelyet majd szerkesztés után, ha arra érdemes, közölni fognak. Erre Gál J. Zoltán már nem reagált. Hozzátette: amikor végül szeptemberben nyilvánosságra került a beszéd, ezt a történetet elmesélte Gyurcsány Ferencnek is. A volt főszerkesztő szerint mindez azt jelenti, hogy 2006 májusa után felvetődött, hogy azonnal nyilvánosságra kerüljön az anyag.

A Népszabadság megkereste az ügyben Gál J. Zoltánt is, aki azonban nem akart nyilatkozni a lapnak. Az ATV-nek viszont igen, nekik az államtitkár azt mondta, hogy nem az a kazetta került ki, ami nála volt a Miniszterelnöki Hivatalban. Korábban viszont Gyurcsány Ferenc szintén az ATV-ben azt mondta, és a most nyilvánosságra került dokumentumok is arról írnak, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban lévő kazettáról másolhatták azokat a felvételeket, amelyek végül eljutottak a sajtóhoz. Gál J. viszont korábban arra hivatkozott, hogy a kikerült felvételeken olyan részletek is voltak, amik a MeH birtokában lévőn nem szerepeltek.

További érdekesség, hogy Gyurcsány Ferenc még szeptember 15-én, vagyis a beszéd nyilvánosságra kerülése előtt két nappal küldött egy írást a Népszabadságnak „Haladás vs. maradás” címmel, amelyben lényegében arról írt, amiről az őszödi beszédben is beszélt. Ez éppen a kiszivárogtatás másnapján jelent volna meg és jelent is meg. A lap felajánlotta a kormányfőnek, hogy a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után kiegészítheti a cikket, de ezzel Gyurcsány Ferenc nem élt.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
botto
2014. február 25. 18:03
Amúgy most h kiderült h Lázárjani is hazudott (http://www.origo.hu/gazdasag/20140225-brusszel-szerint-a-magyar-kormany-nem-egyeztetett-a-paksi-bovitesrol.html) most akkor neki is távozni kell a közéletből , hiszen orránál fogva vezette a népet a "21.század legnagyobb magyar beruházásáról"?
kuwiq
2014. február 25. 17:14
Azé a gálzsír meg a dinka egyeztethetnének, hogy mit hazudnak. Ez csak amolyan fásult megjegyzés volt, de tényleg olyan fárasztó már hogy nem csak egyénenként, hanem csoportosan is képesek egymásnak ellentmondó állításokkal kirukkolni, össze-vissza hazudozni!
S0ma
2014. február 25. 16:55
"Gyurcsány Ferenc szintén az ATV-ben azt mondta, és a most nyilvánosságra került dokumentumok is arról írnak, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban lévő kazettáról másolhatták azokat a felvételeket, amelyek végül eljutottak a sajtóhoz. Gál J. viszont korábban arra hivatkozott, hogy a kikerült felvételeken olyan részletek is voltak, amik a MeH birtokában lévőn nem szerepeltek." --- Hazudtok reggel este meg délben, jó szokás szerint, ugyebár? Egyébként is, ki a sz*rt érdekli, hogy ki mit csinált a hazugságbeszéddel? A lényeg az, hogy el kellett mondani, mert az EU soros elnöke, Merkel és Sarközy unta Ferenc testvér "tekertyűit", vagyis hazugságait az ország állapotáról. Az nem mindegy, hogy az akkori MEH-nek mi volt kiadva, milyen céllal dobták be a köztudatba a "beszédet", mert a Feri akkor már polgárháborúról vizionált az Amőbán.
Berecskereki
2014. február 25. 16:40
Pintér: Gyurcsány mértani pontosságú válaszokat fog kapni http://www.atv.hu/belfold/20140225-pinter-gyurcsany-mertani-pontossagu-valaszokat-fog-kapni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!