Rogán: Simon biztos az MSZP pénzét tartotta az ausztriai számláján

2014. február 11. 14:37

Ha Simon nem tudta hová írni az ausztriai számláján tartott százmilliókat a bevallásában, akkor arra csak az lehet a magyarázat, hogy a pénzt csak megőrzésre kapta a szocialista párttól – fejtette ki Rogán Antal. Szerinte ha a szocialisták nem jelennek meg a mentelmi bizottság szerdai ülésén, akkor „nyilvánvaló, hogy közösen titkolnak valamit” az ügyben.

2014. február 11. 14:37

Rogán Antal felszólította a szocialista pártelnököt, érje el, hogy Simon Gábor megjelenjen a parlament mentelmi bizottsága előtt. Szerinte ha Simon Gábor nem megy el, hogy tisztázza a bécsi számláján található százmilliók eredetét, akkor legalább a testület MSZP-s tagjai legyenek jelen, és mondják el, milyen indoklást adott nekik egykori párttársuk.

Ha a szocialisták szerdán nem jelennek meg a bizottsági ülésen, akkor „nyilvánvaló, hogy közösen titkolnak valamit” Simon Gáborral – tette hozzá. Rogán Antal szerint ebben az esetben a többi pártnak az a kötelessége, hogy a Ház csütörtöki utolsó ülésén minden parlamentáris eszközt vegyen igénybe a rejtélyes százmilliók eredetének tisztázásra. Hozzátette: ilyen eszköz lehet egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozása, vagy valamelyik működő bizottság felhatalmazása a kérdés tisztázására.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta: az MSZP volt elnökhelyettese több mint egy évtizede országgyűlési képviselő, tudnia kell, hogyan kell egy vagyonnyilatkozatot kitölteni. Szerinte ha nem a vicc kategóriájába sorolják a szocialista politikus állítását, miszerint nincs olyan rovat, ahova beírhatná a pénzt, akkor egyetlen logikus magyarázat van arra, hogy Simon Gábor miért nem találta a megfelelő rovatot vagyonnyilatkozatában. „Az a logikus magyarázat, hogy a rejtélyes, Ausztriában tárolt százmilliók valójában nem az ő pénze, hanem a Magyar Szocialista Párté, csak megőrzésre kapta” – fogalmazott Rogán Antal.

Az MSZP azt közölte: a szocialista párt mindent megtett, ami ilyenkor egy politikai szervezettől elvárható, hiszen sem hatáskörük, sem eszközük nincs arra, hogy nyomozzanak. Budai Bernadett azt mondta: szeretné, ha ezt mindenki más, többek között a Fidesz is megtenné azokkal, akiknek a vagyonnyilatkozatában „finoman szólva is rések mutatkoznak”.

A sajtótájékoztatón Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa azt mondta, mindannyian abban érdekeltek, hogy az ügy tisztázódjon. Azt is kijelentette, hogy az MSZP a helyes döntést hozta meg az ügyben, mert Simon Gábor már nem a párt tagja és hamarosan az Országgyűlésnek sem lesz képviselője.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott: az MSZP megtette, amit meg kellett tennie, a szocialisták lépése „a tisztességes politikai döntés és a tisztességes politikai magatartás mintapéldája”. Az ellenzéki képviselő ezzel szembeállítva azt kérdezte, hogyan lehetséges, hogy Orbán Viktor miniszterelnök – pusztán képviselői, miniszterelnöki és pártelnöki fizetéséből – feleségével együtt „már több száz millió forintos vagyon tulajdonosa és birtokosa”.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2014. február 12. 07:01
Tóni,a bagó monja a verébnek....,nem emlékszel hogy mit válaszolt a dakota vezír fletónak a parlamentbe amikor az hangosan közérthetően a széles nyilvánosság előtt letolvajozta.Na ugye egy kukkot sem szólt vissza,mert ti valóban tolvajok vagytok,tudod bűnös aki halgat.....
koronaszepe
2014. február 11. 19:40
Te kinek a pénzét tartod 8 millás karórádban ? Benne van a bevallásban ? Nem kapsz véletlenül valami jogosulatlan támogatást ? Mint a múltkor, amikor nem vettél észre a számládon x millió forintnyi lakhatási támogatás kiutalást ? Mr Louis Vuitton és Mr 20 % követeli a tisztázást, a pofám leszakad. Van bőr a képükön...
incze
2014. február 11. 19:33
"akkor arra csak az lehet a magyarázat, hogy a szocialista" rogán logikája egyszerűen brilliáns. nem véletlenül fogalmazott meg eza derék legyény egymaga egy-két hét alatt több többszáz oldalas törvényszöveget, miközben még polgármesterkedett is, és cecilkvéel járta a bulvárt. --- ma egybként lemaradtam a házi rogán-versenyben, csak második lettem választási szórólapjának szelektív papírgyűjtőbe helyzésével.
peti
2014. február 11. 19:29
Ez a Simon egyébként hogy lehet akkora balfasz, hogy a SAJÁT nevén tartja a kamu pénzt? Akár a PÁRTÉ (ökölbe szoruló munkáskezek s -lábak, valahol a távolban felcsendül az Internacionálé), akár a saját lopott pénze? Vagy Magyarországon nem úgy van már, hogy ha az 5 éves Verebes Pistike nevén van a ház/nyaraló/számla/luxusautó, akkor nem ér a nevem? Tényleg annyira egyszerű a megoldás, hogy az MSZP "második" embere egyszerűen ennyire ostoba? Vagy magabiztos (ami ugyanaz)?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!