A Fidesz szerint érezhetően jobb az embereknek

2014. március 11. 14:39

A párt szóvivője szerint jobban tudnak gazdálkodni a családok, mint 2010 előtt. Hoppál Péter elmondta: nem csak a Gyurcsány-korszakhoz képest pozitív az elmozdulás, hanem az elemzői várakozásokat is felülmúlják.

2014. március 11. 14:39

A kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően az emberek érezhetően jobban járnak, a háztartások jobban tudnak gazdálkodni, mint 2010 előtt – mondta Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője keddi sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus arról beszélt: Magyarország sokkal jobban áll a fizetések és a nyugdíjak értékének megőrzésében, mint korábban és mint számos európai ország. Szavai szerint nemcsak a Gyurcsány-korszakhoz képest jelentős a pozitív elmozdulás, hanem az elemzői várakozásokat is felülmúlják az adatok.

Hoppál Péter jelezte:az infláció továbbra is rekordalacsony, februárban alig volt érdemi pénzromlás, miközben az elemzők arra számítottak, hogy a tavalyi több lépcsős rezsicsökkentés hatása már nem fog olyan élesen jelentkezni. Negyven éve nem fordult elő, hogy a pénzünk ilyen stabilan őrizte volna az értékét – fogalmazott a szóvivő. Mint kifejtette: a tartósan alacsony infláció, az elmúlt négy év adócsökkentési programja, valamint közszférában elindított béremelési programok együttes hatása, hogy több marad a munkavállalók zsebében.

Szólt arról is, hogy az alacsony infláció és a reálbér növekedése mellett a többi fontos gazdasági mutató is megerősíti, hogy Magyarország jó úton halad a gazdaságpolitika és a foglalkoztatás területén. Az ország növekedési pályára lépett, az utolsó negyedévi 2,7 százalékos növekedés minden becslés feletti, s 22 éves rekord dőlt meg a foglalkoztatás területén – fejtette ki, megjegyezve: ma 4 millió 30 ezer ember dolgozik. Ezzel egyidejűleg a munkanélküliség aránya a Gyurcsány-Bajnai-korszak 11-12 százalékos mértékéről mára 9 százalék alá csökkent – tette hozzá. Mint mondta, a választások komoly tétje, hogy az emberek hogy döntenek, visszafelé menjen-e az ország a kudarcokkal, munkanélküliséggel, megszorításokkal teli Gyurcsány-korszakba, vagy tovább haladjon a négy éve megkezdett úton.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
James
2014. március 12. 18:03
A Fidesz szerint érezhetően jobb az embereknek. ---------------------- És az emberek szerint??
Barnabox
2014. március 12. 07:18
Igen!!! Jobban gazdálkodunk, és rosszabbul élünk! Hajrá Fidesz!
=nessuno=
2014. március 11. 22:48
Túlnyomjátok ezt a sikerpropagandát. Vissza fog ütni. Az emberek nem hülyék, érzik a saját bőrükön. 4 millió szegény országa vagyunk. 313,72 Ft az euró. Lennétek csendben.
gudmen
2014. március 11. 22:31
nem értitek egy cég a két párt.. ugyanugy 4 milliáűrdért épül az autopálya..a vallis a videotonos emberrel nyulja az 55 milliárd távfütési kompenzáciot...börtönbe egy maszopos se kerül...aki meg meg igen cusi azt is az mszp vitte be.. simon is kap majd egy röhejes itéletet mint hunvald..jelenleg hagyonak nem találnak illetékes birot...dübörög a fideszes elszámoltatás..választáso elött egy simont tudtak felmutatni...yeeeaah! én biztos nem rátok szavazok.. lmp, jobbik, TESZ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!