Ál-DK-s emailek: „Váltsunk Miniszterelnök-jelöltet! Gyurcsány Ferencet a lista élére!”

2014. március 30. 10:02

Az éjszaka folyamán kiküldött, kétes hitelességű emailekben arra kérik a DK tagjait, hogy az október 23-i esethez hasonlóan fojtsák bele a szót Mesterházy Attilába és Bajnai Gordonba, így gyakorolva rájuk nyomást. A leveleket titkos másolatban a Mandiner több munkatársa is megkapta.

2014. március 30. 10:02
mandiner .

Több száz, vélhetően a DK-hoz tartozó címzett kapott „Petíció: Váltsunk Kormányt! Váltsunk Miniszterelnök-jelöltet! Gyurcsány Ferencet a lista élére!” tárgyú emailt vasárnapra virradó éjjel Pál Márton és Vágó László feladóktól, nagyon hasonló formátumú gmail-es címekről ([email protected] és [email protected]). A leveleket a Mandiner több címére is elküldték titkos másolatban.

Az emailben azt javasolják a DK tagjainak, hogy gyakoroljanak nyomást Mesterházy Attilára és Bajnai Gordonra, hogy átengedjék a közös lista első helyét Gyurcsány Ferencnek, mert csak ő veheti fel a harcot Orbán Viktorral. A szerzők többek közt azt javasolják, hogy a Kormányváltók vasárnapi rendezvényén Mesterházy és Bajnai megszólalásakor a közönség skandálja azt, hogy „Gyurcsány Ferencet listavezetőnek!” és „Lépjetek vissza Feri javára!”.

Az emailben utalnak a baloldali pártok 2013. október 23-ai közös rendezvényére, ahol a közönségből egyesek „Összefogást! Összefogást!” kiáltásokkal fojtották bele a szót a színpadra lépő Mesterházy-ba.

A levél teljes szövege:

„Tisztelt DK-s Tagtársunk!

A 24-ik óra utolsó percéhez érkeztünk! Egy hét van a választásig hátra, és a nehezen összehozott összefogásunk egyre jobban lemaradni látszik.

Szerintünk ennek az egyik oka a karizma nélküli, ötlettelen Mesterházy Attila, aki nemcsak párt vezérként, hanem listavezetőként is jellegtelen. Nem képes tömegek megszólítására, csatába szólítására. Ráadásul napról-napra derülnek ki kontaszelektált embereiről, hogy mifélék. Simon elnök-helyettesének ügye keresztbe veri kampányunkat, holott nem hozzánk kötődik az ügye, hanem ez a MSZP pártfinanszírozási belső ügye.

Egyik jobbkezéről Molnár kampányfőnökről, kiderül, hogy 2002-ig Orbánt szolgálta, a másik balkeze pedig az a Velez Árpád, aki nem akar majd velünk és Bajnaiékkal kormányozni. Egy nagy kupleráj az MSZP jelenleg, nem csoda, hogy eljöttünk onnan annak idején, nem volt az véletlen.

Viszont így nem maradhat a kampány, mert ha Orbánék megint nyernek, akkor már nyíltan bevezethetik a diktatúrát, akár katonai erőt is felhasználva, vagy Putyin cár segítségét kérve. Egy reményünk van már csak: Gyurcsány Ferenc!

Ő az a politikai lángelme, aki kormányváltó összefogásunk és népünk nagy vezetőjévé válhat szókimondása, harcossága, karizmatikus énje miatt. Semmi más esélyt nem látunk már arra, hogy megnyerjük a választást, csak azt ha Mesterházy és Bajnai is elfogadja a kikerülhetetlent és visszalépnek Gyurcsány Ferenc javára a lista első és második helyéről!

Ezt Ferenc is látja és tudja, de maga sosem kezdeményezne ilyet, hiszen annyira tisztességes, korrekt ember.

Így nem maradt más, mint hogy a Demokratikus Koalíció tagsága vegye kezébe újra az eseményeket, s írjunk történelmet, mint tettük azt tavaly október 23-án!

Ha sokan összefogunk és kinyitjuk a szánkat, és hosszú ideig kitartunk akkor akkora nyomást helyezhetünk Mesterházy Attilára és Bajnai Gordonra, hogy maguk is megértik, hogy milyen önfeláldozó lépést kell tenniük, hogy leválthassuk Orbánékat!

Ennek érdekében arra kérünk minden DK-s tagtársunkat, hogy csatlakozzon nyilvánosan ehhez a petíciónkhoz az alábbi módon:

1.) Ezt a felhívást továbbítsátok minél több baloldali szavazó ismerősötökhöz e-mailen, kinyomtatva postai levélben feladva, felhívva őket és telefonon beolvasva!

2.) Aki tudja tegye ki a közösségi médiában az iwiw vagy a facebook oldalára s osszátok meg annyi emberrel, ismerőssel, amennyivel csak tudjátok!

3.) Nyomtassátok ki papírra ezt a felhívásunkat és adjátok oda a településeteken kampányoló szocialista, együttes, pm-es politikus kezébe. Hatásosabb ha ezt a papírost minél több tagtársunkkal, baloldali szavazóval aláíratjátok és úgy adjátok a kezükbe, vagy így olvassátok fel a lakossági fórumon amikor kérdezni lehet.

4.) Hívjátok fel a figyelmét minél több baloldali és liberális újságírónak, közgondolkodónak erre a felhívásra, hogy ők a kapcsolatrendszerükön és tollukon keresztül segítsenek minket közös győzelmünk elérésében.

5.) Fejezzük ki hangosan véleményünket a vasárnapi kormányváltó gyűlésünkön az Operánál, amikor Mesterházy Attila és Bajnai Gordon mikrofonhoz lép, skandáljuk erősen, hogy »Gyurcsány Ferencet listavezetőnek!« és »Lépjetek vissza Feri javára!«

Tudjuk, hogy most mindannyiunktól nagy-nagy bátorságra lesz szükség, de a választási győzelembe vetett hit és remény visszatéréséért mindent meg kell tennünk, ez pedig csak úgy sikerülhet, ha Gyurcsány Ferenc áll a kormányváltók élére!

Találkozzunk vasárnap 14:30-kor az Operánál,de addig is terjesszük ezt a felhívást és aktivizáljuk magunkat!

Váltsunk Kormányt! Váltsunk Miniszterelnök-jelöltet!

Húzzunk bele!

Balla Zsolt
Máté Ferenc
Illés István
Tóth Lászlóné
Németh Sándor
Kapitor Zoltán
Vajda Eszter
Földes László
Földes Lászlóné
Varga Ferenc
Magyar Endre
Lakatos Éva
Kerékgyártó Károly
Körözsi Ferenc
Körözsi Ferencné”

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hmary
2014. március 30. 23:52
aki DK-s, az tudja mi volt okt. 23-án, és tudja, hogy Gyurcsány nem akar élre kerülni! Ezt csak olyanok képzeluk, akiket meg lehet etetni sok minden szarsággal! Ha vissza kapjátok vezíreteket, kívánom, hogy jussatok el odáig, hogy el kelljen gondolkodnotok, jól tettétek-e, hogy 6-án, messziről elkerültétek az szavazököröket! meggobdoljátok, jól tettétek-e, hogy 6-án otthon maraftatok
hmary
2014. március 30. 23:50
aki DK-s, az tudja mi volt okt. 23-án, és tudja, hogy Gyurcsány nem akar élre kerülni! Ezt csak olyanok képzeluk, akiket meg lehet etetni sok minden szarsággal! Ha vissza kapjátok vezíreteket, kívánom, hogy jussatok el odáig, hogy el kelljen gondolkodnotok, jól tettétek-e, hogy 6-án, messziről elkerültétek az szavazököröket! k el oda, hogy meggobdoljátok, jól tettétek-e, hogy 6-án otthon maraftatok
hmary
2014. március 30. 23:44
aki DK-s, az tudja mi volt okt. 23-án, és tudja, hogy Gyurcsány nem akar élre kerülni! Ezt csak olyanok képzeluk, akiket meg lehet etetni sok minden szarsággal! Ha visszakapjátok a mostani vezéreteket, kívánom, hogy ti is jussatok el oda, hogy meggobdoljátok, jól tettétek-e, hogy 6-án otthon maraftatok
balbako_
2014. március 30. 14:03
Örök testvéri, és megbonthatatlan szövetség fűzi őket egybe. Ennek megható megnyilvánulását látjuk itt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!