Bajnai: Nem ritka a megfélemlítés

2014. március 01. 15:00

Nem akarták Fóton beengedni egy általános iskolába Bajnai Gordont és másokat sem, aki egy helyi teniszklub által szervezett focimeccsre érkezett, meghívásra. Amíg az ügy megoldódott, az Együtt-PM vezetője elmondta: Őszödről már nem akar beszélni, de beszélhetnek például Paksról, Felcsútról vagy „Simicska milliárdjairól” is.

2014. március 01. 15:00

Bajnai Gordon szerint „egy normális országban” a választás a demokrácia közös ünnepe, de az országjárásán és az általa szombaton Fóton tapasztaltak azt mutatják, hogy Magyarországon sok mindent „a fortélyos félelem” igazgat, nem ritka a megfélemlítés, és az sem, hogy fideszes vezetők visszaélnek a hatalmukkal.

Az Együtt-PM szövetség vezetője erről a fóti Fáy András Általános Iskola előtt beszélt, ahová a barátságos focimeccsre érkező politikusokat, köztük őt sem akarták beengedni, mint ahogy a nézőket és az újságírókat sem. 

A pár tucat ember a portást félretolva végül mégis bement, mondván: érvényes szerződése van a helyi teniszklubnak a tornaterem bérlésére az iskolával. Ezt az intézmény alkalmazottja az igazgatóra hivatkozva cáfolta, majd rendőrt hívott. A rövid időn belül kiérkező járőrök ellenőrizték a terembérleti szerződést, amelyet rendben találtak, majd meghallgatták a portásnőt, illetve néhány jelenlévőt, azután távoztak. 
 
Bajnai Gordon a történteket a meccsre érkező játékosoknak, érdeklődőknek, újságíróknak a még zárt kapuk előtt állva úgy kommentálta, mint látható, Fóton is megérett a helyzet a változtatásra, olyan polgármester kell a település élére, aki az ellenfelet is becsüli. A hatalommal való visszaélésre példának állította, hogy „ellenfelei” az abonyi kampánygyűlése előtt körbetelefonáltak az érdeklődőknek azzal, egy órával később kezdődik a program, emiatt hatvan ember egy órát késett.
 
Bajnai Gordon kérdésre válaszolva a Nemzeti Választási Bizottság szombati döntésével kapcsolatban, amely szerint a választópolgárok megtévesztésére alkalmas, hogy az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP „Összefogás Pécsért, Baranyáért” szlogent használt az egyik közösségi oldalon, azt mondta: egyelőre nem ismeri a döntést.
 
Az őszödi beszéd kiszivárogtatására vonatkozó kérdésre azt mondta: Őszödről már nem akar beszélni, az a múlt, inkább a jövőről szeretne, de beszélhetnek például Paksról, Felcsútról vagy „Simicska milliárdjairól” is.
 
A focimeccsre érkező Takács István – aki a baloldali összefogás színeiben indul Fóton a vasárnapi megismételt időközi polgármester-választáson – azt mondta, a fóti teniszklub barátságos focimeccsre hívta meg a helyi női focicsapatot és több közéleti személyiséget, s mivel a bérleti szerződésben nem szerepel semmilyen kizáró ok (tehát a rendezvényt nem zártkörűre tervezték), csatlakoztak a kezdeményezéshez MSZP-sek és mások is. 
 
Az MTI úgy tudja, hogy a kötetlen szabadidős programra Takács István, illetve az összefogás térségbeli országgyűlési képviselőjelöltje, Szabó Imre invitálta meg a városban reggeltől tartózkodó volt miniszterelnököt. A programot a szórólap tanúsága szerint előre meghirdették, s mint azt Takács István mondta, péntekig semmi nem utalt arra, hogy a tanítási időn kívül az iskolát működtető önkormányzat visszakozott volna. Pénteken is csupán „kósza hírek” érkeztek arról, lehet, hogy mégsem tarthatják meg a meccset, de az írásos engedélyt senki sem vonta vissza – tette hozzá, kiemelve: „nem politikai, hanem sportrendezvényről van szó”.
 
Szabó Imre, a baloldali összefogás országgyűlési képviselőjelöltje megdöbbenését fejezte ki a történtek miatt, felvetve: miért ne lehetne egy barátságos meccsen megmutatni, hogy egy kampány „nem csak ordítozásból állhat”. A játék megakadályozására irányuló törekvést „pitiáner dolognak” nevezte.
 
A meccs rendben véget ért.
 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. március 01. 21:00
az sajnos egy dolog, hogy a fóti fidesz ritka gennyedék faszokból áll, és jobb híján - mint mértékadó értékelvű publicistáktól tanultam... - halk hányingerre, orrbefogva kell odaszavaznom, de azért az, hogy a helyi mszp-elnöknek uzsorában eladósodott, ezért a házát az önkormányzatnak eladó, majd kármentésként polgámesterjelöltként futtatott veres újságíró lenne az ellenfelet tisztelő valaki, hát az kb. annyira reális, mint az, hogy a franc tudja, honnan összeverbuvált nőkből álló mai fociellenfél a helyi csapat lenne, miközben a Fóti SE a megye-háromban döglődő férfigárdáját is alig tudja eltartani, női csapat meg soha nem is volt.
balbako_
2014. március 01. 19:30
Haha! Csakhogy a kérdéseket nem ti határozzátok meg. Lehet tovább hazudozni őszöd ügyében...
Merillincs
2014. március 01. 18:37
Holnap lesz a fóti időközi választás. Ez kampányrendezvény volt és tudtommal közoktatási intézményben nem tartható kampányrendezvény. Szabálytalanul járt el a gondnok, nem engedhette volna be őket.
Wendriner
2014. március 01. 18:24
Már csak a helyi női focicsapattal mernek kiállni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!