Bajnai szerint nagyot buktunk az IMF-hitel visszafizetésével

2014. március 26. 15:57

Orbán Viktor és Matolcsy György „propagandahúzásának” tartja Bajnai Gordon az IMF-hitel korai visszafizetését: szerinte ezen 14 milliárd forintot bukott az ország. A volt miniszterelnök szerint Paks bővítésére kétszer nagyobb hitelt vettünk fel kiszolgáltatva az országot az oroszoknak, ráadásul az áram is drágább lesz.

2014. március 26. 15:57

Bajnai Gordon szerint Magyarország 14 milliárd forintot bukott a Nemzetközi Valutalaptól (IMF) felvett hitel idő előtti visszafizetésén. Az Együtt-PM szövetség vezetője szerdán ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette, hogy Magyarország az utóbbi években folyamatosan elszakadt a valutaalaptól, az IMF-hitel tavalyi előtörlesztése pedig befektetői szempontból fontos bizalomépítő lépés volt.

Bajnai Gordon közleményében azt írta, az IMF-hitel idő előtti visszafizetésén veszített az ország, a lépés következtében a magyar állam meglévő tartozását egy drágább hitellel váltotta ki. Szerinte ez olyan, mintha egy banki tartozást uzsorahitellel végtörlesztenének: Magyarország 14 milliárd forintot bukott Orbán Viktor és Matolcsy György ezen „propagandahúzásán”.

A volt miniszterelnök a paksi erőmű bővítésével összefüggésben közölte, Magyarország az oroszoktól közel kétszer drágább hitelt vesz fel az atomerőmű építésére, mint amilyentől az IMF esetében nagy csinnadrattával megszabadult. Ez a hitel – folytatta – áadásul az ország pénzügyi-gazdasági szuverenitásának feláldozásával is „meg van fejelve”: az áram kétszer annyiba fog kerülni, mint ma, a gazdaság pedig az orosz hatalmi-pénzügyi érdekeknek lesz alávetve évtizedekre.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott, a magyar kormány ebben a kérdésben is hazudik a magyar családoknak és magyar vállalkozásoknak, pedig a hazugság felárát éppen nekik kell megfizetniük.

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Desmond123
2015. szeptember 17. 09:27
Hitel ajánlat! cégem ad ki hitelt, hogy az egyes, hogy bovítsék a vállalkozások, hitelt vesz egy autót, hitel felújítani a lakást, kölcsön orvosi számlák és mindenféle hitel. További információ arról, hogyan lehet megszerezni a kölcsönt a cégem, kérjük vegye fel velem a cégem e-mail további információk kapcsolattartó e-mail: ([email protected])
Kayden Itua
2014. október 11. 09:04
Szüksége van egy hitel? Ha IGEN, lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: [email protected] Alkalmazni a kölcsön. kínálunk személyi hitelek nagyon minimális éves kamatok olyan alacsony, mint 3%. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Fel velünk a kapcsolatot e-mailben: [email protected] Jelentkezzen egy fedezett hitel
gokiburi
2014. március 27. 08:33
Libás, te nagyon hülye...
kitiltott
2014. március 26. 22:31
Azért arra kíváncsi lennék hogy hol tartana ez a kis buzi pislogi hanem gyurcsány(i) fősamesza lett volna.. szerintem annyit tudna mesélni Gyurcsányról és az MSZP-SZDSZ-Wallis csapatról hogy a fél baloldal menne cusi után a börtönbe.. például tudtátok-e hogy a wallis azért kezdett el egyes autó márkákkal foglalkozni hogy rajtuk keresztül lehessen beszerezni a rendőr autókat? vagy tudtátok-e azt hogy a wallis akkor kezdett el ingatlannal foglakozni amikor sok-sok állami épületet kellett privatizálni vagy megvenni, vagy átalakítani és vissza béreltetni? vagy felűjítani vagy felépíteni? ezt mikor nyomozza ki az "átlátszó"? Vagy mikor nyomozza ki az átlátszó hogy mennyire átlátszó az ő támogatói köre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!