Felmentették Szilvásy Györgyöt a hivatali visszaélés vádja alól

2014. március 28. 10:51

Nem élt vissza hivatalával a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint Szilvásy György volt titokminiszter, mikor hozzáférhetővé tette Kövér László és Demeter Ervin és az UD Zrt. egyik vezetője közötti telefonhívások hangfelvételeit. Az ítélet nem jogerős.

2014. március 28. 10:51

Felmentette első fokon Szilvásy György volt titokminisztert a hivatali visszaélés vádja alól az UD Zrt.-ügyben pénteken a Fővárosi Törvényszék.

A Központi Nyomozó Főügyészség azzal vádolta a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, hogy hivatali visszaélést követett el, amikor 2008 őszén hozzáférhetővé tette Kövér László és Demeter Ervin akkori fideszes politikusok, korábbi titokminiszterek és az UD Zrt. biztonsági cég egyik vezetője közötti telefonbeszélgetések lehallgatási anyagát. Ezzel és a politikai szálakat szükségtelenül hangsúlyozó lejárató célzatú nyilatkozataival pedig jelentős érdeksérelmet okozott az érintetteknek – tartalmazta a vád.

Szilvásy György az eljárás során mindvégig ártatlanságát hangoztatta. Az ítélet nem jogerős.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orbán nyakkendője 4 hete kék
2014. március 28. 22:41
vakhangya1 "kkor most tessenek vád alá helyezni azt a két fideszest, akik a zárt ülésen kapott CD anyagát feltették a Youtube-ra." Végighalgattad? Akkor azt is tudod hogy abban- csak úgy mellékesen- Csányi és az UD Zrt vezetője adóelkerülésről IS beszélget Ezt senki se feszegeti vajon miért??
vakhangya1
2014. március 28. 14:42
Akkor most tessenek vád alá helyezni azt a két fideszest, akik a zárt ülésen kapott CD anyagát feltették a Youtube-ra.
doncamillo
2014. március 28. 13:27
EZÉRT nem sikerült a számonkérés, a baromira független bírák nyilván nem ingyen csinálják a fesztivált!
liberálzöld.
2014. március 28. 13:08
Elszámoltatás-lufi: újabb pukk!!! Bár az eljárás elérte a célját, gumicsontott adott a híveknek. Cumizták is rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!