Gulyás: Nem hirdet tovább a kormány a TV2-n

2014. március 28. 14:55

Befejezte a kormány „Újra rezsicsökkentés” és „Magyarország jobban teljesít” reklámjának hirdetését, melyeket kifogásolt a Kúria és az NVB, mivel az megsértette a választási eljárási törvényt. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a korábbi választások alkalmával a Legfelsőbb Bíróság máshogy kezelte a kormányhirdetéseket.

2014. március 28. 14:55

A kormány befejezte annak a reklámnak a hirdetését, amelynek sugárzásától a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eltiltotta a TV2-t – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az NVB csütörtökön tiltotta el a TV2-t, illetve annak tulajdonosát attól a jogsértéstől, hogy továbbra is sugározza a kormány „Újra rezsicsökkentés” jelmondatú műsorszámát, szpotját. A Kúria március 18-ai végzésében már egyszer azt állapította meg, hogy a TV2 a kormány „Magyarország jobban teljesít” jelmondatú, jelölőszervezeteket népszerűsítő műsorszáma közzétételével megsértette a választási eljárási törvényt.

Gulyás Gergely reagálásában közölte: tiszteletben tartják az NVB döntését, így még csütörtök este döntés született arról, hogy a kifogásolt reklám hirdetését befejezi a kormány, így az a továbbiakban sem a TV2-n, sem más csatornán nem látható, nem hallható. Jelezte ugyanakkor, hogy a Kúria jelenlegi gyakorlata ellentétes a Legfelsőbb Bíróság korábbi, a 2002-es, 2006-os és 2010-es választások alkalmával folytatott gyakorlatával. Korábban ugyanis egyértelmű volt, hogy a kormányzati hirdetések – tartalmuktól teljesen függetlenül – nem esnek a választási eljárási törvény hatálya alá – magyarázta a Fidesz politikusa, jelezve, hogy ezen a gyakorlaton a Kúria változtatott, amit a kormánytöbbség tudomásul vesz.

Gulyás Gergely szintén kérdésre a parlamenti választás informatikai rendszerét érintő baloldali kritikákra is reagált. A képviselő megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy miért támadja az ellenzék a rendszert, amikor annak a választási végeredmény megállapítása szempontjából semmilyen jelentősége nincs. Az informatikai rendszer biztonságosabb, mint négy éve, a választást nem a kormány, hanem egy független hatóság bonyolítja le, a végeredmény megállapítása pedig független az informatikai hálózattól – mondta, hozzátéve, hogy szerinte a baloldal biztos a vereségében, ezért igyekszik botrányba fullasztani a szavazást.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. április 08. 16:46
A kormány ne kampányoljon. Akkor sem ha a kommunistáknak az volt gyakorlatuk.
nyugalmazott tanár
2014. április 08. 16:46
A kormány teljesítse a tájékoztatási kötelezettségét!!!! Ha nem a TV2-n, akkor mindenhol máshol!!! Szeretném tudni, hogy jobban teljesít-e Magyarország! Hajrá Magyarország! Nem meghátrálni!!!!
freehckr
2014. március 29. 11:03
Ha sikerült volna említésre méltó pozitív eredményeket elérnie a Fidesznek a négy évük alatt, akkor nem „kényszerülnének” ilyen eszközökre a kampányban... de ez egyébként akkor is alpári lenne, ha pontról pontra minden egyes 2010-es választási ígéretüket teljesítették volna. „hanem egy független hatóság bonyolítja le” Van még olyan az országban? Volt egyáltalán valaha?! :D
heep
2014. március 29. 10:00
A TV2-ön befejezi? Ok. Én tegnapelőtt a Film+-on láttam ezeket a hirdetéseket. Ami nálam 100%-os találat, miután sem a TV2-t, sem az RTL-t nem nézem soha. Csak gondoltam szólok a Kúria és az NVB illetékeseinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!