Két hét alatt lecserélik az ukrán megyék vezetését

2014. március 05. 14:18

Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök két hetet adott a megyék kormányzóinak, hogy megnyugtató módon rendezzék a személyi kérdéseket a megyék végrehajtó szerveiben. A kormányfő rámutatott: a kormányzók feladata, hogy gyakorlatilag újraszervezzék az egész irányítási rendszert.

2014. március 05. 14:18

A többi ukrajnai megye vezetőjéhez hasonlóan Valerij Luncsenko, Kárpátalja napokban kinevezett új kormányzója is két hetet kapott Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnöktől a szerdai kijevi kormányülésen arra, hogy megnyugtató módon rendezze a személyi kérdéseket a vezetésére bízott megye végrehajtó hatalmi szerveiben.

A kormányfő hangsúlyozta: az ukrajnai megyék vezetőinek most gyakorlatilag az a feladatuk, hogy újjászervezzék az egész irányítási rendszert. Emlékeztetett: az emberek gyors és egyértelmű változásokat várnak. 

Jacenyuk felszólította a megyék kormányzóit, hogy „keményen, gyorsan és hathatósan tegyenek rendet a végrehajtó államhatalmi szervekben”. A miniszterelnök két hetet adott a megyei vezetőknek arra, hogy megtegyék személyi javaslataikat a járási állami közigazgatási hivatalok elnöki tisztségeinek betöltésére. „Sürgős a feladat, mégis olyan embereket kell kinevezni a vezetői tisztségekbe, hogy később ne kelljen velük szemben az ügyészségnek eljárnia bűncselekmények elkövetése miatt” – mutatott rá Arszenyij Jacenyuk.

Valerij Luncsenko, Kárpátalja kormányzója az ungvári tüntetések vezetőivel és civil aktivistákkal Ungváron tartott egyeztetést, ahol kijelentette: „ha nem sikerül megteremtenünk az együttműködést és a kölcsönös bizalmat, akkor minden eddigi munkánk kárba vész.” Elmondta, nem égett a vágytól, hogy Kárpátalja kormányzója legyen, ám miután pártjának parlamenti frakciója bizalmat szavazott neki, lemondott mandátumáról, és visszatért Kárpátaljára.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. március 05. 17:01
Még a WC-deszkákat is le kell cserélni! A demokratikus seggek védelmében!
kamasuka
2014. március 05. 14:34
Arról miért nem beszél a nyugati média, hogy tegnapelőtt két újabb bűnöző-adócsalót neveztek ki kormányzónak, akik közül egyik a 3. leggazdagabb ukrán, a másik pedig a legjobb tízben van benne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!