Nyolc pártot már nyilvántartásba vettek az EP-választásra

2014. március 13. 19:22

A Fidesz, az MSZP, az Együtt, a PM (így külön), a KDNP, a Munkáspárt 2006, a MoMa és a Magyar Republikánus Politikai Párt már szerepel az NVB EP-választásra vonatkozó nyilvántartásában. Az EP-választáson induló pártoknak április 22-ig kell húszezer aláírást összegyűjteniük a listaállításhoz.

2014. március 13. 19:22

A Nemzeti Választási Bizottság egyhangúlag nyilvántartásba vette a Magyar Szocialista Pártot, a Magyar Republikánus Politikai Pártot, az Együtt – A Korszakváltók Pártját, a Modern Magyarország Mozgalom Pártot, a Párbeszéd Magyarországért Pártot, a Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldalt, a Fidesz Magyar Polgári Szövetséget és a Kereszténydemokrata Néppártot.

A pártokat azután vették nyilvántartásba, hogy ellenőrizték, valamennyi szerepel a bírósági nyilvántartásban. Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választását május 25-ére tűzte ki Áder János. 

Az EP-választás arányos választási rendszerben, listás szavazással történik. Listát bejegyzett pártok állíthatnak, két vagy több párt közös listát is állíthat. A listán a jelöltek a párt vagy pártok által bejelentett sorrendben szerepelnek.  A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár aláírásával hitelesített ajánlása szükséges, a pártoknak április 22-ig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!