Tényleg lesz Magyar Krónika

2014. április 18. 09:51

Az első szám júniusban jelenik meg, ennek sikerétől teszik függővé a következő lapszámok megjelenését.

2014. április 18. 09:51

A VS.hu információi szerint pünkösdkor jelenik meg a Magyar Krónika mutatványszáma. Bencsik Gábor főszerkesztő a hírportálnak elmondta: ettől a számtól teszik függővé a további megjelentést. A sikerességet azonban nem az eladási adatokon fogják mérni, hanem az olvasói és szakmai visszajelzéseken.

A lapot két módon fogják terjeszteni: 5000 példányt (4300-at belföldi, 700-at külföldi) ingyen kapnak meg a közintézményeket, további 5000 példány pedig a piacra kerül, 980 forintos áron lehet majd megvásárolni a havi lapot. Az induló szám a Várkert Bazárról szól majd. A főszerkesztő elmondta azt is, hogy noha a szerzőgárda még képlékeny, már a mutatványszámba is ír majd Orbán Viktor miniszterelnök.

A Magyar Krónikára egyelőre három hónapig van pénz, eddig finanszírozza a megjelentést a Polgári Magyarországért Alapítvány. A VS.hu szerint 30 millió forintot ítélt meg az alapítványt a lap számára.

*

A Magyar Krónika indulásáról még januárban lehetett hallani, az előzményekről ide kattintva olvashat.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rumtzeiss
2014. június 10. 21:37
Bukásra van ítélve az egész. Nincs és nem is lehet színvonalas jobboldali/konzervatív újságírás. Mert a műfaj eredendően liberális vagy baloldali.
freehckr
2014. április 19. 12:32
„valaki megint nagyot fog kaszálni” Nem, ha már a kiadásnál tartanak, akkor valakik már most nagyot kaszáltak rajta... mivel egyébként is válságban van a print média, főleg az ilyen ideológiai alapú bullshit, kizárt, hogy ezt bármiféle nyereséggel lehetne majd működtetni. Azzal is nyit a pöcsfej, hogy nem is érdekli őket az értékesítés, majd az olvasók döntik el, hogy megéri-e... lol... az a baj, hogy a fideszes gazdasági „szakemberek” is ennyire irracionális szemlélettel rendelkeznek.
Laibach
2014. április 19. 12:32
Egyszer Munkásőr újság, egyszer Magyar Krónika. Kaméleon.
Mr Fabulous
2014. április 19. 12:32
Rezsicsökkentéses keresztrejtvény lesz benne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!