Origo-ügy: Karácsony levelet írt a Deutsche Telekom vezérigazgatójának

2014. június 05. 15:55

Az Origo főszerkesztőjének kirúgása miatt írt levelet Karácsony Gergely Timotheus Höttges-nek, a Deutsche Telekom vezérigazgatójának. A politikus többek között azt írta: „ha ez az eset Németországban történik, nyilvánvalóan országos szintű tömegdemonstrációk követik, teljes joggal”.

2014. június 05. 15:55

Erős a gyanúnk, hogy a tulajdonos döntésének hátterében egy 300 milliárd forint (egymilliárd euró) értékű üzlet lappang, mellyel Lázár János államtitkár megzsarolta a lap tulajdonosát, melyben az Önök cége a legnagyobb részvényes” – fogalmaz Karácsony Gergely az Origo főszerkesztőjének kirúgása kapcsán írt levelében, amit a Deutsche Telekom vezérigazgatójának küldött. 

Nyugtasson meg minket, hogy szó sincs arról, hogy az Önök cégénél ilyen megtörténhet!” – folytatta Karácsony, aki szerint senki nem cáfolta megnyugtatóan, hogy nem Lázár János „nyúlt utána” az Origo főszerkesztőjének, a politikus vitatott utazásairól szóló cikk megjelenése miatt. 

Ha ez így van, akkor „Magyarországon súlyosan sérült a sajtó szabadságának és a szabad véleménynyilvánításnak alapelve, mely az egész nyugati civilizáció egyik építőköve” - írta Karácsony, hangsúlyozva: Magyarország Németországhoz hasonlóan a nyugati civilizációhoz tartozik, még ha „történelmileg kevésbé szerencsés helyzetben” is vagyunk.

Karácsony szerint „ha ez az eset Németországban történik, nyilvánvalóan országos szintű tömegdemonstrációk követik, teljes joggal” – idézi a levelet az Index.

A Deutsche Telekom korábban úgy nyilatkozott: az Origo a Magyar Telekom tulajdonában van, és függetlenül dolgozik, ez az Origo belső ügye.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. augusztus 28. 15:52
Kurvára szerethették ezt a Gergő gyereket a ballibbantak.Alföldi csak irigykedhet.
kesztió
2014. június 26. 10:21
Nocsak. Bezzeg az ennél finoman szólva kevésbé alátámasztott ügyeknél – pl. Bajnai részvétele a Bilderbergen – pörögnek az összeesküvés-elméletek. De a főszerkesztő kirúgása és az ominózus Lázár-cikk összefüggése az ugyebár csak merő véletlen. Megáll az eszem a droidság magasiskolájától.
Peter8811
2014. június 08. 17:41
Dear Deutche Telekom Ich bin eine Bokros nyugdíjas, maine együttérzésem totale Weinenaktkastli.
egykettő
2014. június 07. 16:23
"A mások helyett szégyenkezés pedig elég undorító, farizeuskodó, libsi szokás, ráadásul legtöbbször hiteltelen." Ezek szerint Forsz egy farizeus libsi és hiteltelen is. Ugyanis éppen ő szégyenkezik ezerrel. Én csak annyit tettem hozzá a témához, hogy idióta. De te még csavartál egyet rajta, ha legközelebb összefuttok pártgyűlésen mond meg a szemébe, ne a háta mögött üzengess.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!