HVG: Megválik részesedésétől a többségi tulajdonos

2014. július 30. 16:25

Az Axel Springer Kiadó regionális lapjait felvásárló német Funke Csoport felülvizsgálja, hogy mely régiókban kívánja továbbra is fenntartani tevékenységét. A HVG közleménye szerint a csoport jelenleg tárgyalásokat folytat a kisebbségi részvényessel a tulajdonosi struktúra átalakításáról.

2014. július 30. 16:25

A német Funke Csoport azt követően, hogy közel 1 milliárd eurós befektetéssel megvásárolta Németországban az Axel Springer Kiadó regionális lapjait valamint női és tévémagazinjait, felülvizsgálja, hogy mely régiókban kívánja továbbra is fenntartani tevékenységét - írja közleményében a HVG Kiadó. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a csoport megválna a HVG többségi tulajdonától, erről egyelőre tárgyalásokat folytat a kisebbségi tulajdonossal. A társaság rendkívüli közgyűlését 2014. augusztus 28-ára hívták össze. A közleményben a kiadó azt írta, hogy bár HVG Zrt. bár az elmúlt évet 3 milliárd forintos forgalom mellett veszteséggel zárta, pénzügyileg stabil.

A HVG Kiadó Zrt.-ben az idén kezdődött el az a munka, amely a cég hosszú távú stratégiájának definiálását, a fenntartható, 3 éves üzleti terv előkészítését és a tartalom előállítással foglalkozó műhelyek tevékenységének szoros összehangolását tűzte ki célként. Egyébként a most leköszönő Vass Péter főszerkesztő (akinek 3 éves mandátuma most járt le) utódjának kiválasztása is folyik, szerkesztőségi döntés erről szeptemberben lesz, addig Jakus Ibolya megbízott főszerkesztőként irányítja a lap, és Neizer Anita a hvg.hu munkáját. A HVG továbbra is elkötelezett a hazai olvasók iránt, éppen ezért célja, hogy a hazai nehéz médiapiaci körülmények ellenére hosszú távon, stabilan tudjon működni” – nyilatkozott Szauer Péter vezérigazgató.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2014. augusztus 08. 01:04
A Totalcar-ért kár. És az Info rádió is?
Tervuren Dog
2014. augusztus 08. 01:03
helyes, amúgy sem ért semmit
Peter8811
2014. augusztus 08. 01:03
Ebből av a veszteségből Totáé a nagy rész?
antioxi
2014. július 31. 11:54
A hvg-s "média geciket" utól érte a liberalizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!