Lehet trollfeje a kitakart rendőröknek

2014. július 08. 10:25

A rendőrség beperelte az Indexet egy trollfejekkel kitakart rendőröket ábrázoló fotó miatt: a bíróság a portálnak adott igazat.

2014. július 08. 10:25

A magyar jog és a gyakorlat szerint felismerhetetlenné kell tenni a médiában az intézkedő rendőrök arcát, mivel a rendőrök nem közszereplők. Az Index ezt egy alkalommal úgy oldotta meg, hogy troll- és dinoszauruszfejeket raktak a rendőrök fejére. A rendőrség dörgedelmes levél után ment perre, a bíróság viszont az Indexnek adott igazat – számol be az RTL Klub.

A bíróság a rendőrséggel ellentétben viccesnek találta ezt a megoldást: „egyes rendőrök arcának helyén gunyoros, jellemzően azonban humoros, szellemes karikatúrák, egy esetben egy dinoszaurusz fej látható” – írják az ítéletben. A bíróság a Készenléti Rendőrség keresetét a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva utasította el. Az ítéletben azt írják: „az összeállítás nemcsak a készenléti rendőrség új egyenruhájáról számol be, hanem a magyar média által nehezen elfogadható helyzet sajátos stílusú kritikája is”.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2014. szeptember 04. 19:32
Ennyi tisztelete van a magyar rendőrségnek. A cigányok is agyba-főbe vernek naponta közülük párat. Viszont az országos pénzbehajtó akciókon, jól muzyikálnak. Itt megkereseik amibe vannak. És a buzikat is istápolják. Az állampolgárok sem nézik többe őket. Szebb Jövőt!
Locassen
2014. július 09. 18:24
A törvény nem írja elő, hogy hogyan kell felismerhetetlenné tenni a kis sünik ábrázatját, szerintem ez bőven belefér egy alapvetően ostoba jogszabály kritikájába. Más kérdés, hogy pl. a Prájdon a melegeket védelmező rendőröket a standard kikockázással dokumentálta ugyenez a hírportál, ami némi következetlenségre vall. Summa summarum, megint kidobott a rendőrség egy kisebb valag pénzt (perköltség) a semmire.
Wazze
2014. július 09. 14:37
Volt már többször is! Érdekes, akkor soha nincsenek sehol!!!
august
2014. július 09. 14:37
Akkor is ezt mondjad majd, ha segítségre lesz szükséged.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!