Álhírekkel uszítanak

2014. augusztus 14. 08:55

Ha figyelembe vesszük azt is, hogy mennyi pénzt utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok, aligha lehet azt állítani, hogy véglegesnek szánták kivándorlásukat.

2014. augusztus 14. 08:55
Torkos Matild

A valós tények és a hivatalos brit statisztikai adatok szerint 2014. március végén 147 943 magyar dolgozott az Egyesült Királyságban. Vagyis orbitális hazugság a milliós adat, amivel a Hírhatár.hu mögött álló politikai erők hergelni akarják a magyar közvéleményt. Ráadásul, mint arról a lapunk is beszámolt Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. tudományos főmunkatársának nyilatkozatára hivatkozva, Social Security Office nevű cég nem is létezik Angliában, ilyen nevű társaság az Egyesült Államokban van. A Hírhatár forrásaként megjelölt cég is a kamu kategóriájába tartozik.

A fiatalok elvándorlása Magyarországról valóban létező probléma. Erről komoly kutatások készülnek, a politikai szféra is kiemelt ügynek tekinti akár jobboldali, akár baloldali kormánya van Magyarországnak. – El lehet innen menni – dübörögte Gyurcsány Ferenc kormányfőként valamelyik megszorító intézkedését kifogásoló nagyvállalkozói körnek. És valóban el lehet menni szerencsét próbálni, pénzt keresni, szakmai tapasztalatot szerezni, elfogadható bérért dolgozni gazdagabb országokba. Vagyunk még sokan, akik jól emlékszünk azokra az időkre, amikor a kiváltságosok mellett a diktatúra titkosrendőrségével kínos kapcsolatot ápoló honfitársainknak adatott meg a világlátás.

Az is tény, hogy hozzánk is érkeznek olyan »bevándorlók«, köztük határon túli magyarok, akik úgy gondolják, hogy itt jobb életük lesz, mint szülőföldjükön, és akik nélkül ma már elég nehéz lenne az egészségügyi rendszerünket működtetni. Ha figyelembe vesszük azt is, hogy mennyi pénzt utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok, aligha lehet azt állítani, hogy véglegesnek szánták kivándorlásukat.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
messze
2014. augusztus 14. 22:56
Persze hogy vissza jönnek. Mint a korábbi emigránsok. Nyudíjasként
Paul Légère
2014. augusztus 14. 18:37
Ne uszuljon, Matildka, nem kap érte prémiumot!
Pinter68
2014. augusztus 14. 18:20
Matildkának ismét sikerült fogodzot találnia a saját virtuális valoságukban. Mielött egy közvéleménykutatás adatait cáfolando, leirja a saját, kifacsart következtetéseit, esetleg kérdezzen meg egy török gazdasági szakembert, hogy 10-15 évvel ezelött mennyivel járultak hozzá a külföldön dolgozo vendégmunkások a török GDP-hez. És hogy hányan költöztek közülük haza, azota.
Rettenetes
2014. augusztus 14. 17:34
És miután a magyarnemzet és a kormány által eltartott és felbérelt KopintTárki (mindkettő baromira hiteles...) nyilatkozott, ez persze elhihető... Hazudtak ezek is ennél már sokkal nagyobbat is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!