Hende Csaba vizsgálatot rendelt el egy sajtóba kikerült levél miatt

2014. október 01. 14:12

A honvédelmi miniszter belső vizsgálatot rendelt el amiatt a Heti Válasz online kiadásában megjelent cikk miatt, amely egy nem nyilvános minisztériumi levelet hozott nyilvánosságra egy korábbi vitatott helikopter-beszerzéssel kapcsolatban.

2014. október 01. 14:12

Kacsa a Hende Csaba menesztéséről szóló hír” címmel írt a Heti Válasz arról, hogy teljesen rendben volt az a helikopter-beszerzés, amelynek kapcsán Hende menesztése felröppent. A portálon meg is jelent a teljes levél, amelyet Hende Csaba írt Kocsis Máténak, a parlament honvédelmi bizottságának elnökének. A levélben Hende megmagyarázza, hogy miért volt szükség a vitatott helikopterek beszerzésére, és hogy azok egyáltalán nem rossz állapotúak. A Heti Válasz is megírta a cikkben, hogy nem nyilvános levélről van szó.

Hende most belső vizsgálatot rendelt el a levél kiszivárgása miatt. Ez Demeter Márta MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából derült ki, melyben az ellenzéki politikus azt firtatta: hogyan kerülhetett ki a sajtóba a levél, amelynek az idézett részeire vonatkozóan ő hiába tett fel kérdéseket korábban a miniszternek. Demeter azt is megkérdezte, hogy Hende szerint a levél nyilvánosságra hozásával a Heti Válasz sértett-e honvédelmi, illetve nemzetbiztonsági érdekeket, s ha igen, milyen intézkedéseket tesz ez ügyben.

A honvédelmi miniszter Demeter Márta írásbeli kérdésére egy mondatban annyit válaszolt, hogy a kérdésében foglaltakkal kapcsolatosan belső vizsgálatot rendelt el.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2014. október 01. 19:32
Btk. 224. § Levéltitok megsértése,akár 3 év hűvösölés Nem értem, hogy mer valaki egy levelet, amit nem neki írtak, elolvasni, vagy nyilvánosságra hozni. Függetlenül, hogy államtitok, magántitok, üzleti titok van benne. Nem illik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!