Újpesti időközi: nyilvántartásba vették az első jelöltet

2014. október 14. 19:48

A Fidesz-KDNP jelöltjét, Hollósi Antal Gábort vette elsőként nyilvántartásba a szocialista Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi országgyűlési választásra a helyi választási bizottság.

2014. október 14. 19:48

Nyilvántartásba vette az első jelöltet a november 23-ai újpesti időközi parlamenti képviselő-választásra a fővárosi 11. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság kedden. A testület keddi határozatával vette nyilvántartásba Hollósi Antal Gábort, a Fidesz-KDNP jelöltjét, miután az összegyűjtötte az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást a választókerületben élőktől.

Az ajánlásgyűjtés október 6-án kezdődött, a jelöltek bejelentésére október 20-án 16 óráig van lehetőség. Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük. A leadott ajánlások érvényességét a választási iroda ellenőrzi.

Eddig tizenkét párt jelezte részvételi szándékát a Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kiírt időközi választásra. Kiss Péter a főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében szerzett mandátumot április 6-án; a politikus hosszan tartó súlyos betegség után júliusban elhunyt.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szeptember 12-én tűzte ki az időközi választás időpontját november 23-ra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!