A Fidesz számított az újpesti vereségre

2014. november 24. 14:33

A Fidesz számított arra, hogy az MSZP kezében marad az újpesti választókerület, ahol tegnap tartottak időközi választást, mivel a körzet korábban is baloldali volt – mondta Tuzson Bence frakciószóvivő.

2014. november 24. 14:33

A Fidesz számított arra, hogy MSZP-s marad az a pesti választókerület, ahol vasárnap időközi országgyűlési választást tartottak – mondta a kormánypárti frakció szóvivője hétfőn Budapesten, újságírók előtt.

 
Tuzson Bence közölte: ahogyan áprilisban, úgy most is az MSZP szerzett többséget az Újpestet és Angyalföld északi részét lefedő választókerületben. Semmi nem változott e tekintetben – mondta.
 
Megjegyezte, hogy az időközi voksolás nagyon alacsony részvétel mellett zajlott. A választók többsége úgy látta, a szavazásnak nincs különösebb tétje, és a kormányzás szempontjából valóban nincs különösebb tétje – tette hozzá.
 
A szóvivő egyúttal emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi parlamenti választáson a Fidesz-KDNP 35 százalék körüli eredményt ért el ebben a választókerületben, most 31 százalék körülit, vagyis körülbelül 4 százakkal csökkent a pártszövetség támogatottsága.
 
A jövő februárban várható – Navracsics Tibor uniós biztosi kinevezése miatt szükséges – veszprémi időközi országgyűlési választást firtató kérdésre azt mondta: az újpesti erősen baloldali körzet, a veszprémi viszont határozottan jobboldali.
 
Arra a kérdésre, hogy van-e összefüggés az újpesti eredmény és az elmúlt időszak politikai eseményei között, Tuzson Bence azt válaszolta, szerinte nincs közvetlen összefüggés.
 
A főváros 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett időközi országgyűlési választást tartani. 
 
A választáson tizenhárom jelölt indult. A nem végleges összesítés szerint Horváth Imre a szavazatok 50,62 százalékát szerezte meg. Hollósi Antal Gáborra, a Fidesz-KDNP jelöltjére a választópolgárok 30,67 százaléka, Urbán Flóriánra, a Jobbik jelöltjére 9,82 százalék, Kanász-Nagy Mátéra, az LMP jelöltjére pedig 5,04 százalék voksolt.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2014. november 24. 20:51
Ne felejtsük el, hogy Angyalföldön 56-ban is kitartott a vörösök mellett, ellentétben Csepellel. Nincs mit csodálkozni az eredményen. Veszprémben sem fog változni az eredmény, akárhogy is osztja az észt pl. az Origo. Úgyhogy marad a 2/3. De ha véletlenül, (mert mindig vannak halálesetek, lemondások stb.) lecsökkenne eggyel a Fidesz mandátumainak a száma, úgy állítanák be, mintha totál megbukott volna a kormány. :-))) De ilyen a média: akinek a kezében van, az azt mond, amit akar.
várúr
2014. november 24. 15:52
Újpest egyetlen kivétellel (2010) baloldali volt. Az is maradt. Nem egész 30 % ment szavazni. Innen nézve vicc a szoci ujjongás. Újpest 30 %-a vörös maradt, a Fidesz kétharmada továbbra is áll. Lehet örömködni ballibek.
A helység galagonya
2014. november 24. 15:51
Most szólok: ma Újpesten, holnap országosan. Na csak azért!
Senye Péter
2014. november 24. 15:29
Nem is az MSZP győzelme a figyelemre méltó, hanem annak aránya, amire Tuzson talán nem számított. A tanulságokat le kell vonni, ha a Fidesz 18-ban is talpon akar maradni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!