Biztonsági kockázatot lát a Fidesz az MSZP újpesti jelöltjében

2014. november 05. 18:48

Felszólítja a Fidesz a szocialista pártot, hogy álljon el a KGB képzésén részt vevő Horváth Imre jelölésétől az újpesti időközi választáson, Horváth Imrétől pedig azt kérik, mondjon le önkormányzati képviselői mandátumáról. A párt szerint Horváth személye biztonsági kockázatot jelentene megválasztása esetén.

2014. november 05. 18:48

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerint komoly biztonsági kockázatot jelent, hogy Horváth Imre szocialista politikus részt vett a KGB képzésén, ezért felszólítják az MSZP-t, hogy vonják vissza jelölését az újpesti időközi választáson. Emellett az önkormányzati képviselői mandátumáról is lemondatnák Horváth Imrét.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke az MTI-nek szerda délután azt mondta: a testület délelőtti, zárt ülésén bebizonyosodott, hogy komoly biztonsági kockázatot jelentene Horváth Imre országgyűlési képviselővé választása.

Arra utalva, hogy Horváth Imre 1984-ben a határőrség tisztjeként részt vett egy öthónapos KGB-tanfolyamon, megjegyezte: kiderült, hogy akik bármilyen KGB-s képzésen, tanfolyamon, iskolán részt vettek, azokról dosszié készült. Hozzátette: Kovács Béláról, a Jobbik kémügybe keveredett képviselőjéről, aki hosszabb ideig volt velük kapcsolatban, vaskosabb dosszié van, mint Horváth Imréről. Ezekben a dossziékban feltérképezték az érintett személyiségét, kapcsolatrendszerét, mondta a fideszes politikus, hozzátéve: nyilvánvalóan azért, hogy rajta keresztül hogyan tudnának információhoz jutni, illetve kiderüljön, miként lehetne beszervezni a KGB-hez.

Ez komoly kockázat, szögezte le Németh Szilárd. Szerinte még nagyobb kockázatot jelent, hogy mivel az ott lévők nem beszéltek nyelveket, tolmács, aki szintén a KGB emberev volt, fordított nekik, valamint igyekezett közelebb kerülni hozzájuk. Németh Szilárd arra is kitért, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában a határőrségtől csak a felderítők anyagai vannak meg. A többi iratot megsemmisítették a rendszerváltáskor, vagy nem tudni, mi lett velük, így Horváth Imréről sincsenek dokumentumok, jelezte. Horváth Imre, aki az őszi önkormányzati választáson az MSZP-DK-Együtt-PM jelöltjeként lett az újpesti képviselő-testület tagja, a főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében a Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kiírt időközi választáson az MSZP jelöltje. A november 23-i választáson tizenhárom jelölt indul.

A Magyar Nemzet írt arról hétfőn, hogy értesülésük szerint a KGB-től kapott kiképzést Horváth Imre. A lap azt írta: a birtokukba került okiratmásolat tanúsága szerint Horváth Imre 1984-ben elvégzett egy öthónapos kurzust, amelyet a fegyveres szervek emelt szintű parancsnoki állományának tartott a KGB. Hétfőn a Demokratikus Koalíció és az Együtt is bejelentette, hogy nem támogatják Horváth Imrét.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke a testület szerdai ülése után azt mondta: kormánypárti kezdeményezésre tárgyaltak az újpesti választás szocialista jelöltjével, Horváth Imrével kapcsolatban megfogalmazott vádakról. Akkoriban minden határrendészeti kérdés a KGB-hez tartozott, tette hozzá, leszögezve: Horváth Imre semmilyen kapcsolatban nem állt a KGB-vel.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2014. november 06. 07:49
Nahát, ez meglepő, tekintve, hogy a kormány tele van III/II-esekkel. Gondolom az se hozza őket zavarba, hogy az egész Fideszt és Jobbikot a ruszkik pénzelik.
liberálzöld.
2014. november 05. 22:55
Biztonsági kockázatot lát a a 3/2-es s KGB-sben. Nem kicsit vicces.
kamasuka
2014. november 05. 20:43
Bezzeg egy USA kém esetében még le is szopnák ...
S0ma
2014. november 05. 20:00
Goodfriend alig várja, hogy kitilthassa! :-))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!