Lánczi: Nem biztos, hogy a tüntetések miatt döntött így Orbán

2014. november 01. 09:36

Lánczi Tamás, a Századvég politikai elemzője úgy véli: Orbánnak még jól is jöhet az internetadó visszavonásával gyakorolt gesztus, amivel szerinte az ellenzék se nagyon tud mit kezdeni. Az elemző egyáltalán nem biztos abban, hogy a miniszterelnök a tüntetések miatt döntött a javaslat visszavonása mellett.

2014. november 01. 09:36

Még nőhet is Orbán Viktor népszerűsége az internetadó-ügynek köszönhetően – vélekedett Lánczi Tamás, a Századvég politikai elemzője a köztévé péntek esti műsorában. Lánczi szerint Orbán politikai gesztust gyakorolt az adó visszavonásával, ami még hozhat is neki a konyhára. Láthatóan az ellenzéki pártok meg is zavarodtak ettől – tette hozzá.

Az elemző szerint ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy a miniszterelnök a tüntetések miatt döntött a javaslat visszavonása mellett. Itt inkább arról lehet szó, hogy az internetadó a párton belül is megosztó volt és Orbán az egységet fontosabbnak tartotta – mondta Lánczi, aki egyébként vitatta, hogy a keddi, internetadó-ellenes tüntetés lett volna a legnagyobb kormányellenes tüntetés az Orbán-kormány regnálása óta. Mint mondta, az Alaptörvény ellen tartott demonstrációk nagyobbak voltak ennél.

Lánczi szerint most inkább frusztrált ellenzékiek mentek az utcára, mert dühösek a három elveszített választás miatt – foglalja össze az interjút az Index.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. november 02. 11:30
"Az elemző egyáltalán nem biztos abban, hogy a miniszterelnök a tüntetések miatt döntött a javaslat visszavonása mellett." ............ Igen, régen bevált, jó módszer. Helyezzünk kilátásba tíz kibaszott nagy pofont, majd jelentsük be, hogy a nagylelkűségünk és a felpofozandó érdekeit is figyelembe véve, csak három orrbabaszást osztunk ki. Így aztán mindenki jól jár. A pofán vert, még hálás is lesz érte.
BőröndÖdön
2014. november 01. 17:03
Tényleg hülyének néz mindenkit a Századvég...
incze
2014. november 01. 16:07
a hírek szerint a magyar telecom-tól szart be a basi, nem a tüntetésektől, és ez valószínűleg így is van. de ez nagyjából mindegy is, virtuális valóságban él, ahová csak a legdurvább jelzések érnek el, azok is csak akkor, ha valamelyik paranoiájával egybecsengenek. (itt éppenséggel a konzisztens fejlesztéspolitika helyett bevezetett basi trademark-ról a "stratégiai együttműködésről" derült ki nagyon nyilvánvalóan, hogy annyit sem ér mint a papír, amire írták, rá három hónappal a basi vígan törli vele a valagát. nem tudja, de teszi, az neki nem megállapodás, csak falvédőminta.)
Brainman
2014. november 01. 14:41
Ez a Lánci egy tök hiteltelen nyalonc. Ha csütörtökön kérdezték volna meg, akkor teljes odaadással magyarázta volna el, hogy miért tart ki Orbán a netadó mellett...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!