Magyar Nemzet: A KGB képezte az MSZP újpesti jelöltjét

2014. november 03. 08:40

A KGB-től is kapott katonai kiképzést Horváth Imre, akit az MSZP az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választáson indít – írja a Magyar Nemzet.

2014. november 03. 08:40

A Magyar Nemzet birtokába került okiratmásolat szerint az MSZP újpesti időközi képviselő-választáson induló jelöltje, Horváth Imre 1984-ben elvégzett egy öt hónapos kurzust, amelyet a fegyveres szervek emelt szintű parancsnoki állományának tartott a szovjet KGB. A továbbképzés két részből állt: egyrészt a határőr-alakulatok taktikai irányításából, másrészt hadvezetési ismeretekből. A bizonyítványból kiderül, hogy Horváth Imre mindkettőre a legjobb, jeles minősítést kapta – írja a napilap.

 
A hetvenéves Horváth 1967-ben egyidejűleg elvégezte az Egyesített Tiszti Iskola határőr szakát, illetve a Szegedi Tanárképző Főiskola földrajz szakát. Ekkortól egészen 1997-es nyugdíjazásáig a Budapesti Határőr Igazgatóságon teljesített szolgálatot, előbb hadnagyként, végül alezredesként.
 
Horváth 1998-ban labdarúgó-edzői szakképesítést szerzett a Testnevelési Egyetemen, 2000 és 2006 között pedig az újpesti önkormányzat gazdasági intézményénél portásként dolgozott. 2006 őszén önkormányzati képviselő lett MSZP-s színekben, s 2010-ben (egyedüli szocialistaként) és idén is nyerni tudott egyéni választókerületében, Káposztásmegyeren. 2010-től az önkormányzat lakásügyi bizottságának az elnöke volt. 
 
Trippon Norbert, az MSZP kerületi elnöke szeptemberben jelentette be, hogy a november 23-i újpesti időközi választáson Horváth Imrét indítják, mert „erős helyi beágyazottsága van”. A választást azért kellett kiírni, mert júliusban elhunyt Kiss Péter szocialista országgyűlési képviselő. Horváth indulását a választókerület szocialista taggyűlése egyhangúlag támogatta – írja a Magyar Nemzet.
 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. november 03. 14:10
Kovács Béla ajánlásával, nyöhehe.
Apáczai
2014. november 03. 13:54
"...1984-ben elvégzett egy öt hónapos kurzust..." Műkörmösnek és virágkötőnek nem felelt meg, hát beíratta anyukája KGB-snek. Így képezik a szocialista szakembereket. Ők a "Szakma".
Tintamin
2014. november 03. 13:23
A Magyar Nemzetet pedig közvetlenül pénzeli Oroszország. Ennyire nem lehet segget nyalni, gyerekek: 20 évig ment az antikommunizmus, most meg ti vagytok a legnagyobb ruszkibarátok? Okádnom kell ettől a "jobboldali" újságtól, vagy mitől..
Mich
2014. november 03. 13:08
"A KGB képezte az MSZP újpesti jelöltjét"... Ez még mindig természetes az MSZP számára...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!