Népszabadság: Orbánnak a lojalitás a legfontosabb

2015. január 16. 09:23

A Népszabadság több részletet is megtudott az Orbán Viktor és a jobboldali sajtó prominenseinek találkozóján elhangzottakról. A lap szerint Orbán elmondta, hogy neki a lojalitás a legfontosabb, és hogy így legalább „nem kell szerepzavarral küzdeniük, a jobboldali sajtó is lehet kormánykritikus”.

2015. január 16. 09:23

A Népszabadság információi szerint Orbán Viktor a jobboldali sajtó prominenseivel találkozva elmondta: azért támaszkodik a közmédiára, mert egyrészt teljesen lojális „saját” sajtót akar, másrészt pedig a kormánypárti lapok tulajdonosaik más üzleti érdekeltségeinek proiftiján keresztül tudják finanszírozni magukat.

A Népszabadság szerint Orbán azt is kimondta, hogy az állami hirdetéseken keresztül juttatott támogatás megvonása miatt a kormánypárti médiumoknak „nem kell szerepzavarral küzdeniük, a jobboldali sajtó is lehet kormánykritikus”. A résztvevők értékelése szerint nem volt megrázó Orbán bejelentése, mivel csak az utóbbi hónapokban megjelent gyakorlatot rögzítette.

Tegnap a VS számolt be róla, hogy múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök találkozott a kormánypárti médiumok vezetőivel, akiknek elmondta: a jövőben első sorban a közmédiára kíván támaszkodni a kormány és a Fidesz.

Mindeközben az Index arról ír, hogy március 15-én minden körülmények között el kell indulnia a közszolgálati hírcsatornának. Az egész nap sugárzó, 4 óránként 45 perces híradókkal jelentkező csatorna viszont renget embert igényel. Ugyanakkor egy hete az MTVA 177 fős leépítést jelentett be. Az Index szerint mindeközben 30-40 fiatal betanítása már folyamatban van, akiknek nagy része friss diplomás, és még nem dolgozott szerkesztőségben. A portál szerint a hírek megírására is most tanítják meg őket. 

A hírtelevíziózás igényelte informatikai és műszaki háttér beszerzését is rohamtempóban, egy gyorsított közbeszerzés keretében bonyolítja le a közmédia.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2016. február 20. 17:50
Úgy látom a seggnyalóknál is seggnyalóbbak kellenek!DDD
káli
2016. február 20. 17:49
Ugyan már maguk az érintettek szivárogtatták ki. Csak a viki simlicska párhrc új felvonása! Igen hamar szűkülni fog a média piac ha az állami csecsröl leszakítják ezeket az orgánumokat !
káli
2016. február 20. 17:49
Mi van ?????????
káli
2016. február 20. 17:49
Mi? Seggnyalótok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!