RTL: A reklámadóról tárgyalunk a magyar kormánnyal

2015. január 31. 11:20

Anke Schäferkordt, az RTL Csoport társ-vezérigazgatója a FAZ-nak megerősítette, hogy tárgyalnak a magyar kormánnyal a reklámadóról, amivel szerinte Orbánék nyomást akarnak gyakorolni a csatornára. A menedzser szerint bármi is lesz, az RTL továbbra is független marad.

2015. január 31. 11:20

Vannak tárgyalások az RTL Csoport és a magyar kormány között a reklámadóról, mondta a társaság egyik vezetője egy szombati német lapinterjúban. Anke Schäferkordt, az RTL Csoport társ-vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban megjelent interjúban, amely elsősorban a társaság németországi tevékenységéről szól, a reklámadóra vonatkozó kérdésre elmondta, hogy megterheli a magyarországi üzleti eredményt a magas reklámadó, amellyel a kormánypárt nyomást akar gyakorolni az RTL Klubra.

Hozzátette, hogy az RTL Csoport panaszt nyújtott be az Európai Bizottságnál a reklámadó miatt és megindított jogi lépéseket. Mindazonáltal jelenleg vannak tárgyalások a magyar kormány és az RTL Csoport között, és tudomásuk szerint a kormány a reklámadóról szóló törvény módosításán dolgozik, mondta Anke Schäferkordt. Ugyanakkor az is világos, hogy az RTL tovább folytatja független hírszolgáltatását, tette hozzá Schäferkordt.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korn
2015. február 06. 14:09
ja hát szurkolj csak a senkik által meg nem választott cégeknek az állammal szemben, tapsikolj majd a szép új világnak. Az a baj, hogy ilyen kreténekkel kell együtt élni mint te.
justiceforhungary
2015. február 01. 20:52
FÜGGETLEN A LIBERÁLBOLSI Orbánellenes ADÓ ?
Gombóc XVI. Artúr
2015. február 01. 20:52
"Amikor egy híranyag tele van feltételezésekkel, beleszőtt szubjektív magyarázatokkal az nem lehet független és az esetek többségében objektív sem." Te most a Médiahatóság által megrótt "közszolgálati" híradóról írsz, amikor a cikkben az RTL-ről van szó???
quetzal
2015. február 01. 20:52
Schäferkordt néni kicsit belekeveredett: a valóságban nem a kormány akar nyomást gyakorolni rájuk a reklámadóval, hanem ők akarnak nyomást gyakorolni a kormányra a támadófegyverré alakított híradójukkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!