Újranyomják a legfrissebb Charlie Hebdót

2015. január 24. 10:03

A szerkesztőség elleni merénylet utáni első Charlie Hebdo számból több mint hétmillió példány kelt el. Újranyomtatják a lapszámot. Korábban 60 ezres példányszámban terjesztették a lapot, amiből rendszerint 30 ezer kelt el.

2015. január 24. 10:03

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilapnak a szerkesztőség elleni 12 áldozattal járó merénylet után megjelent első számából nyomott mind a 7 millió példány el fog kelni, ezért újranyomják a lapot – jelentette be péntek este a lapterjesztő vállalat.

A francia médiában a „túlélők” lapjának nevezett újság utolsó példányait is kiszállítják szombat estig az újságosoknak. A terjesztő a hétvégén nyomja újra a lapszámot, s abból hétfőn további 300 ezret kapnak az árusok. 

A 7 millió példányból 6,3 millió Franciaországban kelt el, 700 ezret szállítottak külföldre, a legtöbbet Belgiumból rendeltek. A túlélők január 14-én megjelent száma iránti érdeklődés nem csökken: az újságárusoknál – akik napról napra nagyobb példányszámban rendelik meg a terjesztőnél a lapot – már kora hajnalban sorban állnak az emberek, s a nyitást követő percekben elkapkodják az aznap kiszállított újságot. 

A vásárlók többsége nem volt olvasója az utóbbi években 60 ezer példányszámban megjelent újságnak, amelyből általában alig 30 ezer kelt el, de a szerkesztőség iránti szolidaritás jeleként és a szólásszabadság védelmében megveszik a címlapján Mohamed-karikatúrával megjelent lapszámot. A terjesztő jelezte, hogy a szerkesztőséggel megegyeztek abban: a történelmi lapszámot addig fogják újranyomni és terjeszteni, amíg van rá kereslet. 

A 7 millió példányból eddig mind a 27 ezer újságárus naponta kapott példányt, hétfőtől azonban csak azok kapnak az újranyomott készletből, akik előre rendelnek belőle. Az újságosokon kívül egyébként több százezer példányt rendeltek vállalatok, intézmények és önkormányzatok is. 

Laurent Sourisseau, művésznevén Riss, a Charlie Hebdo új lapigazgatója a Le Monde című napilapban kedden megjelent interjúban elmondta, hogy a következő szám nem a tervezetteknek megfelelően, január 28-án jelenik meg, hanem csak „valamikor a rá következő hetekben”.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2015. március 12. 10:11
A zsidók megint degeszre keresik magukat a halottaikon. Ezek nem változnak.
balbako_
2015. január 28. 07:26
Íme az európai kultúra 2014! Lehet hányni...
Rike
2015. január 27. 13:54
Nem, jóbarát, Orbánnak nincs igaza. Nincs igaza, mert amikor kimondja, hogy Magyarország a magyaroké emögött az is ott van, hogy Románia a románoké Szerbia a szerbeké stb. Ezentúl egyetlen külhoni magyarságot hátrányosan érintő intézkedésért sem szólhatunk, mert Orbánra rájött az agyfingás. Szemét módon, ráadásul értelmetlenül árulta el nemzettársai, akiket pedig védenie kellene. Ha esetleg erdélyi vagy pl. akkor pontosan tudod, hogy ez az orbáni böffenés milyen káros. És ezzel a magyar társadalom értelmes része tökéletesen tisztában van. Mostantól bármelyik román, szerb, szlovák, ukrán stb joggal röhöghet bele a képedbe, miközben a Kárpátok töpszli géniuszára hivatkozik.
Rike
2015. január 27. 13:33
És még mondja valaki, hogy az üzleti érzék zsidó specifikum...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!